Zo onderhoud jij jouw handdoeken het beste

Het is belangrijk dat je jouw handdoeken regelmatig wast. Handdoeken zijn een van de meest gebruikte producten in het huishouden, dus het is zeer belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Dit is zeker van belang wanneer je met meerdere mensen in huis woont, want iedereen wilt natuurlijk een schone set van badhanddoeken ter beschikking hebben. Lees verder hoe jij het beste je handdoeken onderhoudt: hoe vaak je ze moet wassen en hoe je ze het beste kan drogen.

Het wassen van jouw handdoeken

Het is belangrijk dat je jouw handdoeken niet al te vaak wast. Zo gaan ze namelijk langer mee en blijven ze ook voor een langere periode mooi. Elke keer als je jouw handdoeken wast, dan zullen ze wat kleur verliezen (of vergrijzen als je witte handdoeken hebt) en de vezels zullen langzamerhand zwakker worden. Handdoeken, badlakens en strandlakens kunnen drie keer gebruikt worden, terwijl je gastendoekjes om de dag moet vervangen. Het is belangrijk dat je alle soorten handdoekens op een handdoekstang of een handdoekrek ophangt, zodat ze goed kunnen drogen.

Voorkom dat er zeepresten ophopen in het stof van je handdoeken. Als dit gebeurt, voelen je handdoeken na een tijdje als schuurpapier en ze ruiken dan ook veel minder fris. Wanneer je jouw handdoek wast, doe niet te veel tegelijkertijd in de wasmachine. Gebruik ook niet te veel wasmiddel en was warm genoeg (liefst op 40 graden), maar ook niet te warm. En gebruik ook geen wasverzachter: dit zorgt er namelijk voor dat je handdoeken niet goed gewast worden.

Het drogen van jouw handdoeken

Als je een droger hebt, dan is het hoogstwaarschijnlijk zo dat je daarmee je handdoeken droogt. Het duurt namelijk best wel lang voordat je handdoeken goed droog zijn en een droger werkt natuurlijk sneller dan een wasrek. Het is echter wel zo dat de hitte en het werk van een droger vaak de stof van je handdoeken beschadigen. Er wordt dus voor deze reden geadviseerd om je handdoeken grotendeels aan een lijn te drogen en alleen op het einde nog te laten drogen in de droger. Of hang je handdoeken aan een rek totdat ze volledig zijn gedroogd.