Welke kleur kies je voor de slaapkamer

Jullie gaan verhuizen en dat is natuurlijk superspannend. Daar hoort dan ook een nieuwe slaapkamer bij voor jullie prinsje of prinsesje. Wat kleuren aan raamdecoratie aan gaat is het soms best wel moeilijk om daar een keuze in te maken. Waar doe je verstandig aan en wat is voor de slaapkamer nu de beste oplossing wat slaapgordijnen aan gaat? 

Wat is de beste keuze? 

Kleurtjes voor de slaapkamer gordijnen zijn natuurlijk hartstikke leuk en maken het meteen lekker vrolijk. Wat voor raamdecoratie jij kiest is erg belangrijk al zou je dat in de eerste instantie niet meteen denken. Er zit nogal wat verschil in gordijnen namelijk. Je kunt onder andere kiezen voor alleen overgordijnen maar dat blijft nogal saai en wanneer het een vrij open kamer betreft kijken ze dan natuurlijk wel meteen de kamer in wanneer ze langs lopen. Wil je die inkijk niet kan je nog een keuze maken tussen vitrage en inbetween. Vitrage geeft nog wel wat doorkijk, inbetween zorgt ervoor dat er geen inkijk is vanaf buiten. Je kunt er overigens wel gewoon door van binnen naar buiten kijken en het licht komt ook gewoon naar binnen. 

Welke kleur kies je? 

De kleurkeuze is heel persoonlijk. Waar de een van knalkleuren houdt, houdt de ander juist van rustige kleuren. Persoonlijk zouden wij gaan voor rustige kleuren en de rest aankleden met accessoires. Rustige kleuren zorgen ervoor dat het ook in het hoofd van jouw kindje rustig is en dat is zeker voor een slaapkamer wel heel erg belangrijk. Om een juiste keuze te kunnen maken kun je kleurstalen aanvragen bij de winkel waar jij de slaapgordijnen wil laten maken of de stof om ze zelf te maken gaat bestellen. Zo kun je zelf kijken wat het mooiste past in het kamertje van jouw kindje.  

De slaapkamer gordijnen zouden wij wel verduisteren zodat het wanneer het bedtijd is lekker donker is in het kamertje. Dit komt alleen maar ten goede van de nachtrust iets wat heel erg fijn is, niet alleen voor jouw kindje maar ook voor jou. Om een rustige, mooie sfeer te creëren in het kamertje kun je ook kiezen voor een combinatie van vitrage met verduisterende overgordijnen. Door de vitrage komt het licht niet zo “hard” naar binnen maar blijft het er wel licht genoeg. De overgordijnen zorgen er dan voor dat het in de nacht lekker donker is.