Zo maak jij de perfecte mancave!

Het is de droom van iedere man. Een eigen plek waar alleen mannen dingen worden gedaan. Barbecueën, voetbal kijken, bier drinken en noem het maar op. Maar hoe zorg je dat die oude schuur of garage dé plek wordt voor een echte mancave? Wij vertellen het je!

Relaxen

Als eerste is het erg belangrijk dat de mancave mogelijkheid heeft tot relaxen, de mannen komen er namelijk samen om te ontspannen. Een goede bank is dé sleutel tot succes. Natuurlijk moet dit meubelstuk er stoer uitzien, daardoor is het verstandig om te kiezen voor iets van leer. Dit is namelijk ook nog makkelijk afneembaar voor wanneer er bier of een bitterbal wordt gemorst. Daarnaast kun je zitzakken toevoegen, deze geven namelijk een relaxte sfeer en zijn ook nog eens erg comfortabel. Met een aantal zitzakken kun je een grote vriendengroep uitnodigen, zonder dat iemand de hele tijd hoeft te staan. Als laatste is het kopen van een hangmat een goede keuze. Hierdoor heeft de man namelijk ook iets om te ontspannen als hij alleen in zijn mancave is. Een hangmat standaard zorgt ervoor dat je geen gaten hoeft te boren in het plafond.

Veel kijkplezier

Mannen houden van voetbal en gamen. Hoe gaaf zou het daarom zijn om een groot scherm te kopen waarop ze hun favoriete bezigheden kunnen zien. Dit hoeft niet eens zo verschrikkelijk duur te zijn. Een groot wit doek en een beamer is namelijk al meer dan genoeg.

Snacks en bier

Bij het uitnodigen van een grote groep vrienden in een mancave kun je verwachten dat er veel bier en snacks worden meegenomen. Het beste is als dit koud wordt bewaard, anders is het namelijk lang niet meer zo lekker. Je kunt hiervoor een mini-koelkast aanschaffen. Als dit echter te duur is, kun je ook voor een grote bak met ijs gaan.

Sfeer

Om een echte sfeer in de mancave te brengen kun je posters toevoegen, bijvoorbeeld van barbecue of een houthakker. Daarnaast zorgt sfeerverlichting voor de industriële tint die je wil creëren in de mancave. Als laatste kun je blokken hout als tafels gebruiken.