Laat je tas niet rondslingeren in de kamer

Heb jij thuis nog een paar schoolgaande pubers wonen? Dan is de kans vrij groot dat ze alles achter zich laten slingeren. Wanneer ze thuiskomen na een dag school, dan zul je zien dat ze de jas en tas in de hoek gooien en niet weten hoe snel ze naar hun kamer moeten hollen om achter de gameconsole te gaan. Toch is het belangrijk dat je ze leert dat ze alles keurig netjes opruimen. Doe je dit niet, dan zal dit alleen maar erger worden en zul je merken dat je hier later alleen maar meer problemen door krijgt. Daarbij komt ook dat ze ook zelf moeten leren dat het belangrijk is om alles op te ruimen. Om je een idee te geven wat het effect is van een opgeruimd huis, hebben we een aantal belangrijke argumenten voor je op een rijtje gezet.

Rommel in je huis, is rommel in je hoofd

Het klinkt heel cliché, maar wanneer je huis niet opgeruimd is, zul je dit ook merken in je hoofd. Het is daarom dus ook van belang om ervoor te zorgen dat alles netjes is opgeruimd. Zelfs een tote bag op de tafel kan al rommelig ogen. Wat je daarom dus ook het beste kunt doen, is iedereen binnen jullie gezin aanspreken op het feit dat ze hun troep netjes moeten opruimen en ervoor zorgen dat ze dit ook daadwerkelijk doen. Er is namelijk niets zo vervelend als een tafel of dressoir vol spullen die er eigenlijk niet horen te liggen. 

Je interieur wordt teniet gedaan

Je kunt je huis nog zo mooi hebben ingericht, maar op het moment dat er door het hele huis allerlei prullaria zwerft, dan is de kans vrij groot dat dit ontzettende afbreuk doet aan je inrichting. Met name de eettafel en het dressoir is binnen veel huishoudens een doorn in het oog. Wat je vaak ziet, is dat het dressoir wordt gebruikt als opbergplek voor de tablet en oplader en de tafel een vaste plek is voor het deponeren van de post en je valentino tas. Je zult zien dat wanneer je dit keurig opruimt, je huis er al heel anders uitziet. Uiteraard kan het altijd een keer voorkomen dat er iets blijft liggen, maar mocht dit structureel gebeuren, dan is het natuurlijk wel handig dit bespreekbaar te maken.

Vang stof

Je zult verstelt staan over het feit hoeveel stof alles wat in huis blijft liggen opvangt. Uiteraard geldt dit ook voor de meubels en andere spullen die wel op de juiste plek liggen, maar iedere keer alles verschuiven maakt het alleen maar erger. Wen jezelf daarom ook direct aan dat de jas aan de kapstok hoort, samen met je kleine handtas dames. Je zult zien dat wanneer je dit direct vanaf het begin doet, je huis een stuk minder stoffig wordt. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat het effect is op het moment dat je je spullen meerdere malen moet verplaatsen. Wees dus verstandig en doe dit vanaf het begin.