Zó kies je de perfecte eetkamer sets en meubels

De eettafel is natuurlijk onwijs belangrijk. Je geniet er van je ontbijt, lunch en avondeten en komt er even tot rust. Misschien werk je er zelfs aan of speel je er spelletjes met je kinderen op. Heb je een aparte eetkamer of staat de eettafel bij jou in de huiskamer? Met een grote eetkamer, kijk je al gauw naar een hele eetkamer set. Voor een kleinere ruimte volstaat een compacte tafel met twee of vier eetkamerstoelen. Maar hoe kies je de perfecte eetkamer sets en meubels voor deze belangrijke ruimte in huis? Lees snel verder voor het antwoord!

Hou rekening met je budget
De zoektocht naar mooie eetkamer sets is erg leuk, maar het is natuurlijk ook belangrijk om op je budget te letten. Daardoor is het soms wel tijdrovend. Aan de andere kant zijn mooie meubels natuurlijk de moeite wel waard. Ook hier geldt vaak, goedkoop is duurkoop. Niet alle goede eetkamer sets hoeven duur te zijn, maar je profiteert met een iets duurdere prijs vaak wel van betere kwaliteit. Een stevig tafelblad dat flink wat jaren meegaat en stoelen die zo lekker zitten dat je urenlang aan de eettafel kunt werken. 

Persoonlijke stijl
De stijl die je kiest voor jouw meubels is persoonlijk. Iedereen vindt weer wat anders mooi. Of je voor een moderne of traditionele uitstraling gaat, hangt af van het soort look dat je nastreeft. Decoratie in de eetkamer is hoe dan ook belangrijk, omdat je er veel tijd doorbrengt en jij je er comfortabel moet voelen. 

Hoe creëer je een eigentijdse look?
De inrichting van de eetkamer is dus belangrijk. De eetkamer of eethoek is een weerspiegeling van je persoonlijke stijl en het is de plek waar je lekker tot rust komt. Wil je een eigentijdse look? Dan ben je niet de enige. Kies in dat geval voor een tafel met roestvrij stalen beslag, een helder glazen blad en rechte randen. De meeste eigentijdse meubels hebben geen versieringen, maar zullen eerder zeer strakke lijnen en rechte randen hebben.

Hoe creëer je een traditionele look?
Geef je de voorkeur aan een traditionele look? Kies dan eventueel voor een aparte tafel met gebeeldhouwde details, sierlijke detaillering of sierlijke randen. Hetzelfde geldt voor de houten tafels. Je kunt ze krijgen in een blanke of witte afwerking en met rechte randen, die mooi zullen passen bij de hedendaagse look. Wat dacht je van een prachtige marmeren of hardhouten vloer?

Kijk naar de meubels die je al hebt
Het meubilair in jouw eetkamer wordt uiteraard beïnvloed door de stijl die je in de rest van je huis hebt. Heb je een erg modern interieur met witte muren en strakke meubels? Dan kies je bijvoorbeeld voor een mooie grote tafel met glazen plaat of licht hout, met daaraan kuipstoelen. Of maak juist een mooi contrast en combineer traditionele meubels met moderne meubels. Hiermee kun je ook een unieke look creëren.