Wat zijn verschillende bed maten in hotels en hostels?

Wanneer je op zoek bent naar een hotelkamer, moet je met een aantal zaken rekening houden. Voor hoeveel personen boek je een kamer? Wat voor soort voorzieningen zoek je/ Dit zijn slechts een paar dingen die jij je moet afvragen, voordat je iets boekt. De meeste hotels en hostels hebben verschillende accommodatiemogelijkheden, afhankelijk van het aantal en het type bedden.

Hostel vs Hotel

Niet iedereen wordt even blij van het boeken van een kamer in een hostel. Soms heb je geen keuze wanneer je bijvoorbeeld backpackend door Aziƫ of Zuid-Amerika gaat, want je wilt je geld zo lang mogelijk bij je houden voor de allerleukste dingen. Daarnaast kan je bepaalde dingen verwachten bij een hostel, zoals dronken kamergenoten, lekkere insecten die onder je voeten kriebelen, maar ook zeker schone en relaxende hostels. Moet je wel even zoeken.

Een hotel boeken klinkt meestal wel wat beter. Vaak ziet het er netjes uit en kan je er goed vertoeven, maar ook hier heb je mindere er tussen zitten dus kijk altijd goed waar je boekt natuurlijk. Nu zit er ook nog een verschil in het soort bed waar je kan verblijven. De een past meer bij een hostel en de ander meer bij een hotel, maar ze staan hieronder in een mooi rijtje.

  • Bunk bed: Een lekker plekje op een stapelbed of hoogslaper waar jij lekker kan vertoeven. Deze komen vaker terug in hostels dan hotels.
  • Double/Full: deze maat is groter dan een twin bed maar kleiner dan een queen. Sommige mensen denken er veel verschil zit tussen deze maten, maar de afmetingen blijven hetzelfde.
  • Queen: een queensize bed zit in het midden als het gaat om bedden in hotels.
  • King: Een kingsize bed is meestal het grootste bed dat je in een hotel kunt vinden. Een kingsize bed is meestal net zo lang als een queensize bed, alleen wat breder.