Checklist voor eigen woning bouwen

Het lijkt voor iedereen wel een droom, je eigen huis bouwen. Een woning die helemaal naar eigen smaak is, precies zoals jij het wilt. Maak kan je eigen droomhuis bouwen werkelijkheid worden? Hoe pak je dit aan? Wij geven jou een paar tips van de eerste stappen die je moet ondernemen bij het bouwen van je eigen huis!

Aannemer zoeken

De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp dat de architect van je woning heeft gemaakt gebouwd wordt. Vraag verschillende offertes aan en wellicht kan het architectenbureau ook tips geven voor goede aannemers. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat er in de offerte afbouwgarantie wordt toegepast. Dit betekent dat als de aannemer failliet zou gaan, de woning wel gewoon afgebouwd wordt.

Hypotheek afsluiten

Je hebt als eerste grond nodig om op te bouwen. Verder heb je een architect nodig. En ten derde heb je geld nodig voor de daadwerkelijke bouw van de woning, welke gerealiseerd wordt door een aannemer. Hoe en waar er gebouwd gaat worden hangt natuurlijk af van je budget. Ga dus bij de bank langs en bekijk hoeveel je kunt lenen. Hierna kun je met een architect gaan bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Grond zoeken

Heb je al een stuk grond in gedachte of moet je deze nog vinden. Het is een belangrijke keuze want dit bepaald natuurlijk waar je gaat wonen. Bezit je een stuk grond, dan moet er een bestemmingsplan van dit woongebied zijn om er te kunnen wonen. Je moet ook een bouwvergunning krijgen. Als je nog geen grondbezitter bent dan is een zelfbouwkavel kopen een goede optie. Dit is een stuk grond waar je een zelf ontworpen woning op mag bouwen.

Architect zoeken

Als het je gelukt is om een ​​goed stuk land te bemachtigen, is een architect een logische vervolgstap. Hoe vind je zo iemand? Je wilt natuurlijk een mooie moderne woning, rekening houdend met duurzaamheid en duurzaamheid. Kijk online en bij jou in de buurt wat architecten zijn. Maak een afspraak en blijf op de hoogte. Bekijk ook het eerdere werk dat ze hebben gedaan. Je sluit overeenkomsten met de architect en dient ontwerpvoorstellen in. Als het ontwerp helemaal naar wens is, levert dit een werkbare bouwtekening op.