Waarom smartphone-schermen zo gemakkelijk breken

Schermbreuk is de belangrijkste vorm van telefoonschade waar smartphonebezitters over klagen. Aangezien smartphone-schermen zo gemakkelijk kunnen barsten en duur zijn om te vervangen, is het niet ongewoon om mensen te zien die schermen gebruiken die beschadigd zijn. Voorlopig worden smartphonefabrikanten gescheurd tussen het maken van telefoons die zowel duurzaam zijn als aantrekkelijk voor de esthetische voorkeuren van klanten. Ontwerpers maken telefoons die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten, en de klanten van vandaag willen grote schermen, maar strakke ontwerpen. Als gevolg daarvan zijn mobiele telefoons geleidelijk aan groter geworden, terwijl ze tegelijkertijd magerder zijn geworden. Dit ontwerp vereist dat het glas dat gebruikt wordt voor de schermen zowel dun als duurzaam is, een moeilijke combinatie om te produceren.

Wanneer u uw telefoon laat vallen, wordt de elastische energie die in het glas van de telefoon is opgeslagen, omgezet in oppervlakte-energie, waardoor uw glas scheurt. Een krasje zal het scherm van uw telefoon niet verbrijzelen. Maar wanneer u uw telefoon laat vallen, zal de kracht van de impact de oppervlaktecompressie overwinnen, wat resulteert in kleine spanningen die kunnen leiden tot het verbrijzelen van uw scherm. Hoewel smartphone-schermen breken, zijn er veel gevallen waarin mensen hun telefoon laten vallen en de telefoon ongedeerd doorkomt. Dit toont aan dat de schermen van de mobiele telefoon beter worden en sterker zijn dan we hen eer aandoen. Mobiele telefoonbedrijven werken voortdurend aan de ontwikkeling van sterker glas om te voorkomen dat het scherm van hun producten barst. Het kan echter enige tijd duren voordat ze glas hebben dat sterk genoeg is om het dagelijkse misbruik dat smartphones doorstaan te weerstaan. Heb je zelf ook last van een kapot telefoonscherm en woon je in de buurt van Den Haag? Zie dan Samsung reparatie Den Haag.

Voorlopig doen telefoonmakers er alles aan om ervoor te zorgen dat andere onderdelen van de telefoon in staat zijn om de impact van een mogelijke daling op te vangen. De meeste telefoonfabrikanten gebruiken hoogwaardige materialen voor het lichaam van de telefoon, waarbij zink wordt gemengd met aluminium voor een maximale sterkte. De duurzame frames beschermen de telefoon tegen buigen en absorberen bij een eventuele val de meeste schokken die het glas zouden hebben aangetast. Maar dit kan niet voorkomen dat uw scherm barst, afhankelijk van de manier waarop uw telefoon landt. Als reactie op deze problemen zijn er schermbeschermingsbedrijven opgedoken. Er zijn verschillende schermbeschermers beschikbaar voor elke telefoon op de markt, evenals telefoonhoesjes die kunnen pronken met de stijl van de eigenaar van de telefoon, terwijl hun apparaten worden beschermd. Ondanks dit alles zijn er veel mensen die graag gevaarlijk leven door hun telefoon niet te beveiligen.