Dit zijn de salon trends van 2021

‘’Mix and match’’

Het mixen en matchen van verschillende meubelstijlen is iets wat je misschien wel gezien hebt in ‘shabby-chic’ interieurs of Franse interieurs. Als het goed gedaan wordt, kan het er moeiteloos stijlvol uitzien met behoud van een eclectische of bohemienachtige uitstraling. Als u van plan bent deze trend uit te proberen, zoek dan naar meubels die elkaar aanvullen. Zoek bijvoorbeeld naar een salon die qua vorm en grootte vergelijkbaar is met uw bestaande stoelen, maar dan misschien wel in een andere kleur of stof. Zo kunt u ook kiezen voor een salon in dezelfde stijl als uw bestaande meubels – zoals halverwege de eeuw modern of retro – maar ga dan voor een geheel nieuwe kleur en vorm. Het idee is om ervoor te zorgen dat een nieuw en ander meubelstuk zich thuis voelt in uw plan.

Eenvoudige stijl

Eenvoudige vormen, strakke lijnen, klassieke materialen en minimale franje zijn altijd in stijl en werken in bijna elk interieur. Het mooie van salons met een minimaal design is dat je kunt experimenteren met kleur, zoals roze, groenblauwe of blauwe bekleding, en het eenvoudige en minimale karakter van het ontwerp zorgt ervoor dat je salon niet ’te veel’ aanvoelt voor je ruimte. 

Natuurlijke materialen

Breng het buitenshuis naar binnen door gebruik te maken van hout, leer, katoen, wol en linnen in uw interieur. Natuurlijke materialen zijn een klassiek interieurthema en zien er goed uit, ongeacht de stijl, het seizoen of de huidige trends. Zoek naar salons met eigentijdse houten frames en stoffering in funky kleuren voor een stuk dat zich onderscheidt van de massa.

Slimme salons

Laat uw salon harder en slimmer werken door een meubelstuk aan te schaffen dat is voorzien van ingebouwde USB-poorten en oplaadfaciliteiten. Het is praktisch, handig en betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar uw vermiste lader en meer tijd kunt besteden aan het ontspannen op de salon.