Waarom een elektrisch gordijn een ‘’must have’’ is

Elk huis heeft raamdecoratie nodig. Dit is niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk voor de privacy en om je te beschermen tegen het licht en de warmte van de zon. Standaard rolgordijnen of jaloezieën zijn echter wel een beetje achterhaald, elektrische rolgordijnen of jaloezieën is wat je moet hebben. Ik zal in deze blog uitleggen waarom.

Het gemak

Rolgordijnen staan er al om bekend dat deze functioneel zijn en makkelijk te bedienen, maar daar denk ik anders over. Elke keer die rolgordijnen weer omhoog hijsen, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Met een elektrisch rolgordijn heb je in plaats van een ketting waar je aan moet trekken gewoon een gordijn met een afstandsbediening of wandschakelaar, met deze wandschakelaar of afstandsbediening kan je draadloos je rolgordijn bedienen. Je hebt zelfs elektrische rolgordijnen die automatisch omhoog en naar beneden gaan. Je kan ook nog je favoriete positie instellen. Met een druk op de knop heb jij je gordijn helemaal dicht, helemaal open of half open. Vooral een rolgordijn met de hand half open zetten is best veel werk.

Meerdere gordijnen tegelijk

Je kan de elektrische rolgordijnen ook zo programmeren dat je met 1 druk op de knop meerdere rolgordijnen kan bedienen. Wanneer jij 10 ramen in je huis hebt zitten bespaard dit natuurlijk enorm veel tijd.

strakke uitstraling

Doordat de elektrische rolgordijnen niet zo’n lelijke ketting hebben, zien ze er veel strakker uit dan reguliere rolgordijnen. Een schakerlaar of afstandsbediening in je huis ziet er mooier veel strakker en luxer uit dan allemaal van die kettingen.

Ook voor hoge ramen

Elektrische rolgordijnen zijn vooral handig voor mensen met hoge ramen of ramen die op een hoge plek zitten. Omdat het lastig is om deze ramen te bedienen met de hand is een schakelaar of afstandsbediening natuurlijk de perfecte oplossing.