5 tips die helpen bij het inrichten van je slaapkamer

De slaapkamer is een plek in huis waar we veel tijd door brengen. Het is een plek waar we tot rust komen. Nou wil je natuurlijk wel dat je slaapkamer er een beetje stijlvol uit ziet. In dit blog worden 5 tips beschreven die jou kunnen helpen bij het inrichten van je slaapkamer.

  1. Kleur op de muren

De kleur op je muren heeft een grote invloed op de sfeer in je slaapkamer. Je kunt er voor kiezen om je muren te verven of te behangen. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Waar je wel op moet letten is dat je het niet te druk maakt. Met een donkere kleur op de muren zorg je ervoor dat je kamer extra donker blijft. Hierdoor kun je langer doorslapen. Kies je voor een lichtere kleur, dan laat je de ruimte al snel groter lijken. Je kunt natuurlijk ook voor een fellere kleur gaan of voor meerdere kleuren. Zorg er in dit geval wel voor dat de meubels en accessoires in je kamer het niet te druk maken en zorg ervoor dat je niet té veel verschillende kleuren in je kamer hebt. Het blijft natuurlijk wel een kamer om lekker tot rust te komen.

  1. Verlichting

Verlichting is erg praktisch en zorgt bovendien ook voor een gezellige sfeer. Goede basisverlichting is erg belangrijk. Deze lampen moeten je slaapkamer gelijkmatig belichten. Het aansluiten van een dimmer aan deze basisverlichting is een handige tip. Je hebt natuurlijk niet altijd zin in dat felle licht. Met behulp van een dimmer geef je je slaapkamer gemakkelijk een romantische sfeer. Het is ook altijd handig om je verlichting vanuit bed te kunnen bedienen. Denk hier bijvoorbeeld aan een leeslampje op je nachtkastje of aan de muur naast je bed. Als je dan wilt gaan slapen hoef je niet meer uit bed te stappen, maar kun je het licht gemakkelijk vanuit bed uit doen.

  1. Raamdecoratie

De keuze van de juiste raamdecoratie heeft veel invloed op je nachtrust. Je wilt namelijk wel dat je kamer goed verduisterd is als je gaat slapen. Wat veel wordt gebruikt in de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen. De verduisterende rolgordijnen van ilumio zijn beschikbaar in verschillende stoffen, motieven en kleuren. Zo is er voor elk interieur een verduisterend rolgordijn beschikbaar. Deze rolgordijnen laten geen licht door en hebben een isolerende werking. Zo blijft jouw slaapkamer in de zomer lekker koel. Heb jij nou een slaapkamer op de zolder? Wees niet getreurd! ilumio heeft ook verduisterende rolgordijnen voor Velux dakramen. Rolgordijnen zijn natuurlijk niet het enige soort raamdecoratie voor op de slaapkamer. Er zijn nog veel meer keuzes mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor gordijnen, plisségordijnen of vouwgordijnen.

  1. Het bed

Als je in je slaapkamer bent zul je de meeste tijd doorbrengen in je bed. De keuze van het juiste bed is daarom erg belangrijk. Om een goede nachtrust te hebben is comfort een belangrijk onderdeel. Of je nou gaat voor een tweepersoonsbed, eenpersoonsbed of stapelbed, dat het bed goed en comfortabel ligt is erg van belang!

  1. Accessoires 

Omdat je slaapkamer een plek is waar je elke dag weer veel tijd doorbrengt, wil je natuurlijk wel dat je slaapkamer leuk gedecoreerd is. Je kunt bijvoorbeeld kussentjes en een sprei toevoegen aan je bed. Voor aan de muren kun je kiezen voor een mooi schilderij of andere muurdecoratie. Ook kun je ervoor kiezen om je kamer wat leven te geven door planten in je kamer neer te zetten. Zo zijn er nog veel meer accessoires die jij in je kamer kunt plaatsen om je kamer helemaal eigen te maken!

Zo zie je maar weer: het inrichten van je slaapkamer is soms best een gedoe. Voor welke kleuren moet je nou kiezen? En wat voor accessoires ga ik neer zetten? Hopelijk hebben deze 5 tips je kunnen helpen bij het inrichten van je slaapkamer!