Waar moet je aan denken wanneer je een container huurt?

Het huren van een container

Bij het klussen aan een huis of gebouw komt er vaak veel meer troep kijken dan in eerste instantie werd verwacht. Er wordt vaak toch veel meer gesloopt, weggegooid of afgedankt dan je zou verwachten. Ook komt er vaak veel meer troep tevoorschijn dan je zou denken. Je kan dit natuurlijk niet zomaar kwijt in de prullenbak of de milieu straat, maar moet dit op een speciale manier opslaan, omdat het vaak te veel is. Daarom kun je een container huren Breda, zodat je al je afval in een grote bak op kunt slaan en het allemaal tegelijk weg kunt gooien. Er zijn allerlei verschillende soorten bakken beschikbaar. Zo kun je ze in verschillende formaten krijgen, maar ook voor verschillende doeleinden, zoals voor groenafval of voor grofvuil. Per afvalstroom zijn er dan daarnaast ook nog verschillende vormen beschikbaar.

Afvalstroom

Verschillende afvalstromen mogen niet met elkaar worden gemixt. Dit heeft te maken met het milieu. Wanneer het vuil gescheiden wordt, kan het hergebruikt of gerecycled worden, waardoor het minder slecht is voor het milieu. Wanneer het niet gescheiden wordt, wordt het grootste deel van het afval verbrand, wat erg slecht en belastend is voor het milieu. Daarom kunnen containers voor verschillende afvalstromen worden gehuurd. Zo heb je containers voor grofvuil, bouwafval, puinafval, houtafval, groenafval en grondafval.

Grootte

Naast het soort afval moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met de hoeveelheid afval die er weggegooid gaat worden. Om die reden zijn er verschillende groottes van de containers en hebben ze verschillende vormen. Denk hierbij aan containers met of zonder klep om het afval af te sluiten. De grotere containers zijn duurder om te huren dan de kleinere containers, maar een kleine container is niet geschikt wanneer er veel afval zal zijn. Daarnaast betaal je bij het huren van een container vaak per dag of per week, waardoor er ook bedacht moet worden hoe lang een container wordt gehuurd.