Waar je een goede trampoline rand aan herkent

Trampoline randen zijn te vinden in alle prijscategorieën. Een goedkope hoeft per definitie niet slecht te zijn, net zoals een prijzige trampoline rand niet automatisch supergoed is. In deze blog geven wij je graag wat handige tips die jij kunt gebruiken om altijd een goede en geschikte trampoline rand te kopen. Kijk ondertussen even bij Vikingchoice. Daar weten ze alles over trampolines en vind je randen in alle kleuren, maten en prijsklassen.

Van welke materiaalsoorten is een goede trampolinerand gemaakt?

Een goede trampoline rand is gemaakt van PVC en polypropyleen materiaal. Dit zijn weersbestendige plastic materialen die nog enige flexibiliteit hebben. Deze materialen worden alleen gebruikt voor de buitenhoes. De binnenkant wordt vaak gevuld met EVA-schuim wat een hoog klap absorberend vermogen heeft.

Hoe dik en breed moet een veilige trampoline rand zijn?

Een goede trampoline rand is eigenlijk voor elk soort trampoline anders. Een belangrijk punt is dat de trampoline rand over de buitenrand van het frame valt, een kleine kraag heeft en voldoende dik en breed is. De veren moeten volledig bedekt zijn en de rand mag niet te veel verschuiven. Een trampoline rand 244 kun je bijvoorbeeld gebruiken voor bijna alle 8 Feet trampolines. Hoe dunner de rand is, hoe minder krachten en klappen de rand kan opvangen. Een veilige minimale dikte kun je vaststellen op 10 tot 15 mm. Gemiddeld genomen zijn de meeste trampoline randen tussen de 20 en 30 cm breed.

Wat is de beste bevestigingsmethode voor een trampoline rand?

Trampoline randen kun je vaak op verschillende manieren vastzetten. Elke fabrikant en elk merk heeft daar zo zijn voorkeur voor. Meestal zien we dat trampoline randen om de buitenste rand van het frame doormiddel van klittenband of doormiddel van elastische banden wordt vastgezet. Omdat een trampoline rand bijna altijd beweegt is het belangrijk dat de rand enige elastische vrijheid heeft. Monteer je de rand te strak, dan kan het voorkomen dat een bevestigingspunt kapotgaat. Controleer eens per half jaar dan ook even of alle montagepunten nog bevestigd zijn.