In 4 eenvoudige stappen jouw tuin klaarmaken voor de zomer

Jij kunt als zonaanbidder vast niet wachten op de heerlijke zomer. Maar is jouw tuin daar ook al helemaal klaar voor? Geen paniek, want in dit artikel leggen we je uit hoe je in vier eenvoudige stappen je tuin klaar maakt voor de zomer. Zo kun jij lekker genieten van de zon! 

Maak schoon

De eerste stap is natuurlijk om je terras en tuin schoon te maken. Veeg al het vuil van je terras en spoel hem goed schoon. Dan is het tijd om de groene aanslag van je tegels te verwijderen. Wanneer je terras schoon is kun je de tuinmeubelen uit de kapschuur halen. Dan is het goed om de loungebank, tuintafel en tuinstoelen eens goed af te soppen. Stop waar mogelijk de kussenslopen van je tuinkussens in de was. 

Geef je tuin kleur 

De zomer is geen zomer wanneer er geen kleur in jouw tuin groeit. Wil je ook dat deze zomer bloemen jouw tuin opfleuren? Begin dan nu met planten. De Petunia, Portulaca, Verbena, Sundaville en natuurlijk de Fuchsia zijn echte zomerbloemen. Ze zorgen voor een heerlijke geur en een fijne zomerse sfeer. Kies voor bloemen en geef jouw tuin een goede uitstraling.

Zet de barbecue alvast klaar

Een zomer zonder barbecue bestaat bijna niet. Wanneer het lekker weer is, kan het zijn dat je spontaan met vrienden de barbecue aansteekt. Hier moet je natuurlijk op voorbereid zijn. Zorg er daarom voor dat je barbecue klaar staat. Open alvast de klep om te kijken of het rooster nog een schoonmaakbeurt nodig heeft, haal alvast kolen of gas in huis en zorg ervoor dat het juiste barbecuegereedschap klaarligt. Wanneer je een douglas kapschuur hebt, kun je jouw barbecue makkelijk opslaan. 

Geef je tuin sfeer met verlichting 

Het lekkere aan de zomer is natuurlijk een lange zomeravond. De temperatuur daalt een beetje en je kunt nog urenlang van je tuin genieten. Toch wordt het ook in de zomer op een gegeven moment schemerig en donker. Daarom is het goed om nu al goede tuinverlichting te plaatsen. Zo zit jij er in de zomer sfeervol bij en worden jouw zomeravonden nog gezelliger. 

Wij hopen dat jouw met deze tips binnen enkele stappen klaar is voor de zomer! Veel plezier alvast.