Verschil tussen chemische versus minerale zonnebrandcrème

Veel mensen brengen tijd door in de zon, vooral tijdens de zomerperiode. Helaas kan de zon grote schade aanrichten aan je huid. Het kan blaren, brandwonden en, erger nog, huidkanker veroorzaken. Je kunt zonnebrand factor 50 kopen, een aanbevolen zonnebrandcrème door dermatologen. Laten we nu eens kijken naar het verschil tussen chemische en minerale zonnefilters. Chemische zonnefilters laten Uv-licht in je huid toe. Zodra het licht in je huid is geabsorbeerd, creëren de chemicaliën in de zonnebrandcrème een chemische reactie die het Uv-licht omzet in warmte, en de warmte verdwijnt van de huid. Aan de andere kant zijn minerale zonnebrandcrème kleine deeltjes die op je huidoppervlak zitten en fysiek voorkomen dat uv-stralen binnendringen.

Voordelen van minerale en chemische zonnefilters

Laten we het hebben over de voordelen van zowel chemische als minerale zonnebrandcrème. Je kunt echter zonnebrand bestellen met een chemische of minerale inhoud. Chemische zonnefilters zijn snel en gemakkelijk aan te brengen, in tegenstelling tot minerale zonnefilters laten ze geen witte pasta achter op je huid. Chemische zonnebrandmiddelen zijn ontegensprekelijk meer geaccepteerd en populairder bij klanten. Aan de andere kant zijn minerale stoffen ideaal voor kinderen, en voor mensen met melasma en een gevoelige huid. Dus bij deze twee zonnebrandmiddelen is het een kwestie van voorkeur en de een is niet per se beter dan de ander.

Inhoud van chemische en minerale zonnefilters

Zoals je inmiddels weet, hebben we minerale en chemische zonnefilters. Chemische zonnebrandcrème trekt in je huid om je te beschermen tegen uv-stralen, terwijl minerale zonnebrandcrème als een schild op je huid blijft zitten en voorkomt dat uv-stralen in je huid doordringen. Laten we nu eens kijken naar enkele ingrediënten waaruit deze zonnebrandmiddelen bestaan ​​- chemische zonnebrandcrème bevat – oxybenzone, octocryleen, homosalaat, avobenzone, octisalaat en octinoxaat. Terwijl minerale zonnebrandcrème – zinkoxide en titaniumoxide bevat. Dus als je op zoek bent naar zonnebrandcrème, zorg er dan voor dat je het etiket aan de achterkant van het product leest om de soorten ingrediënten te zien die zijn gebruikt om ze te produceren. Op basis van je voorkeur kan je een keuze maken.