Telefoon blijft achter door defecte apps en opslagproblemen

Apps op Android kunnen abrupt stoppen met werken of vastlopen. Dit kan gebeuren met elke slecht gebouwde app en het kan ook gebeuren als je apps op je Android-telefoon hebt gesideload. Sommige applicaties hebben mogelijk bepaalde updates gemist, dus deze apps zullen eerder beschadigd raken en ervoor zorgen dat je telefoon langzamer gaat werken. Het besturingssysteem en alle programma’s die je uitvoert om het te gebruiken. Hoe meer apps je gebruikt, hoe meer computercode het RAM-geheugen op je smartphone vult. Android is doorgaans goed in het beheren van geheugen en het vrijgeven van bronnen wanneer dat nodig is. Andere programma’s die op de achtergrond actief zijn, worden traag en worden uiteindelijk uitgeschakeld. Met telefoonreparaties in Den Haag kunnen meer onderliggende problemen achter je haperende telefoon worden opgespoord.

Problemen met een achterblijvende telefoon oplossen

Een reset is een eerste stap bij het oplossen van bijna elk probleem met een elektronisch apparaat. Hoe meer apps je op je telefoon gebruikt, hoe meer softwarecode het RAM-geheugen vult. Verwijder de achterkant van een Android-telefoon met een afneembare batterij, trek de batterij eruit en plaats deze terug. Houd de aan/uit- en volumeknop tegelijkertijd ingedrukt op een Android-telefoon met een niet-verwijderbare batterij en laat niet los totdat de opstartanimatie op het scherm wordt weergegeven. Houd tegelijkertijd de Home- en Power-knop ingedrukt totdat de telefoon wordt uitgeschakeld voor iPhones. Houd deze toetsen ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt, zelfs als het scherm leeg is. Je kunt de knoppen loslaten en de telefoon moet terugkeren naar het startscherm.

Hoe voorkom je dat de telefoon achterblijft

Als je resource-intensieve programma’s op de achtergrond laat draaien, kan dit de levensduur van de batterij drastisch verkorten. Live-widget feeds en pushmeldingen kunnen ervoor zorgen dat je smartphone onverwacht wakker wordt of een aanzienlijke vertraging in de applicatieprestaties veroorzaken. Fixsupport kan je helpen te bepalen welk programma het probleem veroorzaakt. Je kunt veel applicaties uitschakelen of bevriezen als ze ervoor zorgen dat je telefoon langzamer gaat werken. Sommige apps bieden een uitschakeloptie voor specifieke functies, maar als je de functies uitschakelt, werkt de app niet meer goed.