Manieren om extra zitplaatsen aan je tuin toe te voegen

Beslissen over de indeling en plattegrond van je tuin is een van de moeilijke dingen van het decoreren van de achtertuin. We begrijpen dit volkomen! Met zoveel verschillende meubelopties en Pinterest-inspiratie kan het overweldigend aanvoelen om veel zitplaatsen in je buitenruimte te verwerken zonder je hele tuin te verdringen. Daarom gebruiken we graag slimme idee├źn om meer zitplaatsen toe te voegen, zonder veel ruimte in te nemen.

Houd opvouwbare stoelen bij de hand

Eenvoudige klapstoelen zijn een geweldige manier om het aantal zitplaatsen te vergroten zonder ruimte dat ze altijd ruimte in nemen. Je kunt ze namelijk opbergen in je garage of schuur. Maar als het tijd is voor een feestje, zijn ze licht genoeg om naar buiten te dragen en door je tuin te verspreiden. Indien je genoeg opslag ruimte hebt, kun je hier ook kiezen voor kunststof stoelen. Die zijn weer iets comfortabeler. Kijk voor een groot assortiment in frisse kleuren eens op STRcollectieshop.nl!

Gebruik een poef in plaats van een salontafel

Net zoals je in jouw woonkamer een gestoffeerde voetenbank zou kunnen gebruiken in plaats van een salontafel, raden we je ten zeerste aan er ook een in je tuin te gebruiken. Als je alleen op jouw terras zit te lezen, kan een eenvoudig dienblad het functioneel maken voor een glas ijsthee en wat snacks. Maar als je gasten hebt, is een poef een prima plek voor een extra zitplaats!

Voeg een zitmuur toe

Als je het geluk hebt dat je jouw terras helemaal zelf gaat bouwen, raden we je ten zeerste aan om een muur op zithoogte toe te voegen. Dit is een geweldige manier om van iets structureels, een functioneel element te maken. Tijdens een feestje of grote bijeenkomst kunnen gasten op de muur zitten alsof het een bank is, terwijl ze toch deel uitmaken van het evenement!