Maak je klaar voor een seizoenlang springen op de trampoline

Het leukste speelgoed voor in de tuin is toch wel een trampoline. Springen op een trampoline is een actieve en speelvolle bezigheid voor kinderen. Lekker buiten spelen is het fijnste wat er is. Wij geven je graag wat leuke tips die jij kunt gebruiken om jouw huidige trampoline op een goedkope manier weer nieuw leven in te blazen. Of zaken waar je op moet letten als je een compleet nieuwe trampoline wilt aanschaffen.

Wanneer je bepaalde onderdelen van jouw trampoline vervangt en waarom

Een trampoline wordt blootgesteld aan grote krachten en veranderende weersomstandigheden. Hierdoor zullen bepaalde onderdelen slijten, vervagen en verkleuren. Als eerste zul je de trampolinerand moeten vervangen. Door contact met de veren, het frame en de voeten van springen zal de rand na verloop van tijd beschadigen en zullen er bevestigingspunten kapotgaan. Het volgende onderdeel is een trampoline net. Een trampoline veiligheidsnet zorgt ervoor dat je niet zomaar van de trampoline valt tijdens het springen. Vervang het net op tijd en waarborg de springveiligheid. Tot slot zul je eens in de zoveel jaar de veren en de springmat moeten vervangen. De springmat zal verslappen en in de veren treedt metaalmoeheid op.

Heeft jouw trampoline een binnenrand of buitenrand veiligheidsnet?

Als je een nieuw trampoline veiligheidsnet wilt gaan aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met type veiligheidsnet. Er zijn twee typen te onderscheiden, namelijk een valnet dat buiten de springmat valt, maar binnen het buiten frame. En een het type dat helemaal rondom het frame gemonteerd wordt aan de buitenkant. Netten met een buitenrand bevestiging gebruiken rechtopstaand palen, waarbij een binnenrand valnet vaak elastische koorden of montagedoppen gebruik.

Waar moet een goede trampolinerand aan voldoen?

Een goed valnet is natuurlijk geproduceerd van de beste materialen. Een goede randafdekking is voldoende breed zodat het de opening en de veren compleet bedekt. Daarnaast moet de rand voldoende dik zijn. De meeste trampolineranden zijn 10 tot 15 mm dik en gevuld met koudschuim. De cover wordt vaak gemaakt van flexibel PE materiaal dat bestand is tegen wisselende weersomstandigheden. Kies je voor een klittenbandbevestiging of heb je liever elastische koorden? Kies je favoriete kleur uit in de gewenste diameter en je kunt weer veilig springen.