Een seizoen lang een tweede huis

Een vakantiehuis is voor veel mensen een droom. Aan de andere kant zijn er mensen die dit nooit zouden willen omdat ze steeds ergens andere heen zouden willen. Voor beide deze groepen heb ik een leuke tip. Een seizoenplaats op een camping! Waarom zou je maar één of twee weken op vakantie gaan in de zomer als je een seizoen lang op vakantie kunt? Wat zijn de andere voordelen van een seizoenplaats?

Elk jaar een andere seizoenplaats

Veel mensen nemen elk jaar een seizoenplaats op dezelfde plek. Dit is superhandig als je helemaal gek bent op de locatie en niet houdt van het slepen met je caravan. Deze kan vaak blijven staan. Andere mensen hebben liever meer afwisseling, maar veel seizoenplaatsen zijn maar voor één seizoen. Dit is dus anders dan een vaste plaats voor het hele jaar. Zo kun je een seizoen lang genieten van non stop vakantie vieren, maar kun je het jaar er op weer ergens anders heen. Een seizoenplaats kan dus nog steeds veel vrijheid en variatie geven. Het ene jaar seizoenplaats Zeeland en het volgende jaar een camping aan een Fries meer of toch naar het buitenland. Met een seizoenplaats kun je nog alle kanten op.

Een seizoensplek is voordelig

Een seizoensplek is relatief voordelig. Vaak is een seizoenplaats maar íets duurder dan drie weken in het hoogseizoen en daar krijg je dan een paar maanden voor. Met zo’n voordelig tarief hoef je dus ook niet non-stop op de camping te zijn om de waarde eruit te halen. Zo kun je deze plaats voor een korte periode echt gebruiken als een soort tweede huis waar je in de weekenden heen gaat en in de vakantie fulltime.

Je eigen plekje

Omdat je toch langdurig op dezelfde plek blijft heb je de tijd om dit helemaal efficiënt in te richten met al je favoriete spulletjes. Je hebt dus het plezier van kamperen, zonder de ongemakken van leven uit je tas of koken op één klein pitje.