3 Dingen om te overwegen bij het kopen van luxe meubels: Een gids

Luxe heeft per definitie betrekking op zowel comfort als extravagantie. Maar in het interieurontwerp biedt luxe in meubilair meer dan alleen toegeeflijke grandeur. De meeste mensen associëren luxe meubelen met uitbundig meubilair. Maar dat een meubel duur is, betekent nog niet dat het als luxe kan worden beschouwd.

Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat een luxe meubelstuk is voordat u het koopt. Er is meer voor nodig dan een fors prijskaartje om een meubelstuk als luxe te beschouwen. Er zijn basiscategorieën waaraan het moet voldoen om tot een dergelijke categorie te behoren. Het is dus cruciaal om op de volgende kwaliteiten te letten voordat u een luxe meubelstuk koopt.

1.  Merk

Toegegeven, de merknaam is het minste waar u zich mee bezig moet houden bij de aankoop van luxe meubels. U hoeft geen meubels te kopen van een beroemde interieurontwerper of een populair interieurmerk in het algemeen. Er is echter een reden waarom het deel uitmaakt van de lijst.

Het valt niet te ontkennen dat een luxe meubelstuk duur kan zijn, zoals Vitra eetkamerstoelen of een Leolux fauteuil. Omdat het meestal een hoge prijs heeft, is het niets minder dan een aanzienlijke investering. Dat gezegd zijnde, zou het een wijs besluit zijn om te kopen van vertrouwde merken met een langdurige reputatie.

Toch moet u voorzichtig zijn, zelfs als u van een bekend merk koopt. Vergeet niet dat de duurste optie niet altijd de beste is. Het is ook belangrijk te bedenken dat bedrijven de prijzen opdrijven onder invloed van hun merknaam. Je moet er dus voor zorgen dat wat je koopt meer is dan alleen de naam van een bepaald merk.

2. Kwaliteit

Bij het kopen van een luxe meubelstuk, zoals Vitra fauteuils, is het niet genoeg om te kijken naar uiterlijk, ontwerp en kleur. U moet ook kijken naar de kwaliteit van de gebruikte materialen. De meeste merken staan diversificatie toe bij de vervaardiging van nieuwe luxe stukken, maar ze blijven niet voor niets binnen de grenzen van bepaalde materialen zoals natuurlijk hout of gegoten metaal.

Bovendien is het van vitaal belang te onthouden dat vakmanschap een cruciale rol speelt bij de vervaardiging van luxe meubelstukken. Zonder een hoog niveau van beheersing en expertise in het ambacht, kan een ambachtsman slechts ondermaatse luxe meubelstukken creëren, zelfs met materialen van topkwaliteit. Dat gezegd hebbende, is het het beste om een handgemaakt stuk te kiezen, omdat deze inderdaad zijn gemaakt door deskundige ambachtslieden, hoewel ze ongetwijfeld een beetje duurder zouden zijn.

3. Functionaliteit

Meestal zien mensen die luxe meubels willen kopen de functionaliteit over het hoofd. Maar als u beter nadenkt, heeft het geen zin om een duur meubelstuk te kopen dat geen enkel functioneel doel dient. Vanuit dat oogpunt lijkt het misschien alsof u een grote som geld inruilt voor een te duur decoratiestuk.

Inderdaad, uw luxe meubelstuk kan dienen als een prachtig middelpunt dat het interieur van uw huis zal opfleuren. U moet er echter ook voor zorgen dat het meer functioneert dan alleen eye candy om het meeste uit uw investering te halen.