Je energierekening omlaag brengen

Nu de winter weer in aantocht is, zien veel mensen de energierekening weer stijgen. De dagen worden immers weer korter en de nachten langer. De temperatuur daalt en we hebben het koud. De kachel staat bij veel mensen al een aantal weken weer goed te loeien. Veel mensen zijn hierdoor angstig naar de komende maanden. Het is pas oktober en het moet nog winter worden, hoeveel moeten we dan wel niet gaan betalen? Gelukkig is er een manier om je rekening niet te ver te laten stijgen. Aanpassingen aan bijvoorbeeld je ramen en deuren kan al veel uitmaken, lees vooral verder als je wil weten hoe dat kan!

Minder energie gebruiken

De eerste tip spreekt natuurlijk voor zich. Als je wilt dat je energierekening minder hard stijgt, moet je minder energie gaan gebruiken. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld iets minder lang moet douchen. Je kan voor jezelf een tijd bedenken hoe lang je maximaal onder de douche wil staan. Je kan een timer zetten, zodat je zeker weet dat je eraan houdt. Ook kan je ervoor kiezen om je thermostaat een graad lager te zetten. Je zal zien dat die ene graad ontzettend veel invloed heeft op je uiteindelijke energierekening. Terwijl je er zelf niet zoveel van merkt, als je gewoon een trui aantrekt.

Aanpassingen aan ramen en deuren

Isolatie is key! Hoe beter je huis is geïsoleerd, hoe minder je hoeft te stoken en dus hoe lager je energierekening zal zijn. Als je nu in je huis enkelglas hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om te investeren in dubbelglas. Dit is even duur, maar je zal zien dat je het door je lagere energierekening zo uit hebt. Ramen met dubbelglas kan je bijvoorbeeld kopen op www.vermeulenramen.be. Verder kan je erop letten dat ramen en deuren gesloten blijven overdag, zodat er ook geen energie op deze manier verloren gaat.