In 4 stappen een succesvol Winterfeest in je Tuin

De winter breekt aan, maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat de tuinfeestjes ten einde komen. In de winter is jouw tuin de ultieme feestlocatie voor een knus Winter Wonderland feestje. Dus trek je thermokleding, handschoenen en winterjas aan en laat het feest beginnen. Want met deze 4 stappen organiseer jij een succesvol winterfeest in je tuin.

1.Beschutting

De allereerste stap die je moet voltooien is het creëren van beschutting. Hoewel iedereen dik is aangekleed met meerdere lagen kleding, is het fijn om zo min mogelijk koude wind op je feest te hebben. Dat zorgt ervoor dat mensen gaan koukleumen, en dat wil je niet hebben. Plaats windschermen als je een grote tuin hebt, dan kan je hoekjes creëren. Heb je een overkapping of kapschuur? Top! Dan heb jij dé perfecte plek om hier een opwarm plek van te maken. Wanneer je dat niet hebt kan je altijd een party- of tipi tent huren waar je met z’n allen in kan staan.

2.Verwarming

Beschutting, check! Dan moet je er voor gaan zorgen dat je gasten het alsnog niet koud zijn. Dit is makkelijk op te lossen door heaters of andere terrasverwarmingen in je tent of onder de overkapping te plaatsen. Maar als je voor het echte Winter Wonderland gevoel wilt gaan, is een vuurkorf optimaal. Plaats deze echter wel buiten de tenten of overkappingen , anders sta je binnen no time in een wolk van rook. Ook adviseren we de vuurkorf op keramische tuintegels of klinkers te plaatsen zodat het gras niet dood gaat. Naast warmte geeft een vuurkorf ook andere voordelen, het geeft namelijk het ultieme wintergevoel door de geur en gloed.

3.Eten en drinken

Feestelijke hapjes en drankjes zijn er voor elk seizoen. Waar je in de zomer gebruik maakt van cocktails, kan je in de winter warme drankjes met of zonder alcohol serveren. Denk aan glühwein of warme chocomelk met een likeurtje erin. Dit is letterlijk een warm welkom voor bij jouw winter tuinfeest. Voor eten kan je denken aan unox rookworsten, stamppotjes of soep. Daarom kan je ervoor kiezen om een camping setje op een tuintafel in je tent of onder de overkapping te zetten. Dan blijft iedereen gezellig buiten staan.

4.Versiering

Een feest is natuurlijk niet compleet zonder versiering. En bij een winterfeest hebben de kleinste decoraties al een grootse invloed. Het wordt in de winter snel donker, met waxinelichtjes of andere kaarsjes creëer je al snel een intiem en feestelijk gevoel op je tuinfeest. Wil je een grote entree? Dan is een pad met fakkels the way to go. Het geeft gelijk aan dat er aan het eind van het pad een groot feest op je staat te wachten.

In de winter een feest in je tuin een slecht idee? Welnee! Met bovenstaande stappen organiseer jij zeker het leukste feest.