Een opgeruimde badkamer creëer je op deze manier!

De badkamer is een zeer belangrijke ruimte in jouw woning. Het is daarom ook dat men veel aandacht besteed aan de inrichting van de badkamer. De mooiste tegels, een douche, bad en wasbak. Dit zijn allemaal onderdelen die niet mogen ontbreken, maar er wordt nog wel is vergeten dat genoeg opbergruimte ook erg belangrijk is voor de badkamer. Zonder opbergruimte kan de badkamer namelijk ondanks alle mooie keuzes rommelig ogen. Shampooflesjes op de grond, de wasbak die volstaat met spulletjes en handdoeken die je niet kwijt kan. In dit artikel wordt je alles verteld over hoe je een opgeruimde badkamer creëert met genoeg opbergruimte. 

Maak gebruik van badkamerkasten 

Om opbergruimte te creëren heb je badkamerkastjes nodig. Er zijn verschillende soorten badkamerkasten die je kan toevoegen aan je badkamer. Sommige badkamerkasten hebben ook als voordeel dat ze nauwelijks ruimte in beslag nemen en toch ruimte geven om je spulletjes op te bergen. Zo kan je denken aan een wastafelonderkast. Dit is een kast die je onder de wastafel kan plaatsen. De ruimte onder een wastafel wordt in veel gevallen niet gebruikt, dus kan je er net zo goed een mooie kast onder plaatsen. Verder heb je ook de mogelijkheid om een mooie hoge en smalle badkamerkast toe te voegen. Hier kan je doormiddel van lades en legplanken veel spulletjes kwijt. 

Tevens heb je ook de mogelijkheid om een spiegelkast boven de wastafel te plaatsen. Veel mensen willen een spiegel op de wand om de make up te doen, haar te doen of om andere dingen te ondernemen. Hoe handig is het dan om te kiezen voor een spiegelkast. Dit is een spiegel die je kan openslaan en waar een kleine opbergruimte zit voor bijvoorbeeld je tandpasta, tandenborstel of je luchtje. Voor mooie kastjes en andere meubels voor de badkamer is het een aanrader om in de online meubelwinkel Emob te kijken.

De wanden zijn ideaal 

Als je niet zo’n grote badkamer hebt moet je creatief zijn, en dan is het de tip om de wanden zoveel mogelijk te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan haakjes voor aan de muur waar je een badjas of handdoek kwijt kan. Ook kan je denken aan een rekje die je kan ophangen in de douche bijvoorbeeld. Je hebt hele makkelijke rekjes die je met zuignappen kan bevestigen en waar je alle douchespullen in kwijt kan. Voor een opgeruimde en ruime badkamer kun je er ook voor kiezen om de badkamermeubels zwevend te laten terugkomen. Dit betekent dat deze meubels niet op de grond worden geplaatst maar op de muur en ruimte onder zich bieden. Dit biedt niet echt meer ruimte, maar het bied wel meer ruimtegevoel. 

Laat alleen spullen terug komen die nodig zijn

De laatste tip is om alleen de spullen in de badkamer te hebben die je ook echt nodig hebt. Ga maar is langs in de kastjes van de badkamer en bedenk bij elk product of je dit dagelijks gebruikt. Is dit niet het geval? Dan kan je deze spulletjes ook op een andere plek opbergen en erbij pakken als het echt nodig is. Neem maar van mij aan dat dit al voor veel meer ruimte zorgt dan je misschien denkt.