Ik wil een design wijnrek, maar waar moet ik op letten?

Design wijnrekken zijn er in alle soorten en maten. Hoe weet je nu wat een goed wijnrek is? En waar moet je nu precies op letten? Belangrijk is dat je zorgt dat het design wijnrek goed bij je interieur past. Tegenwoordig zijn er zo veel materialen waarvan dit gemaakt kan worden. Denk aan RVS, hout of kunststof.

Bewaar de wijn liggend

Het is niet persé zo dat de wijn horizontaal liggend bewaard moet worden, dit kan ook iets schuin zijn, maar zorg er dan wel voor dat de kurk aan de onderkant zit, zodat je hiermee uitdroging van de kruk voorkomt en het afbrokkelen bij het openen van de fles. Dit geldt tevens voor mousserende wijnen. Bij schroefdop wijnen maakt dit niet uit, maar het is wel belangrijk dit te weten.

Zorg dat de wijn uit het zonlicht bewaard blijft

Uv-straling is funest voor wijn. Dit kan zowel de kleur als de smaak negatief beïnvloeden. Om deze reden zijn de meeste wijnflessen altijd donker van kleur, om de kans op teveel Uv-straling te verkleinen. Het beste is dus eigenlijk om de wijn op een constante temperatuur te bewaren in een kelder. Indien je het wijnrek wel in de woonkamer of keuken wilt plaatsen, houd er dan ook rekening mee dat de flessen zo min mogelijk trilling krijgen, door welke reden dan ook, om zo de energie in de fles zo laag mogelijk te houden.

Zenato wijn

Een aanrader is het Italiaanse wijnmerk Zenato. Zij hebben een uiteenlopend assortiment van wijnen of het nu gaat om rosé, witte wijn of rode wijn. Tegenwoordig makkelijk online te bestellen. Het voordeel hiervan is dat je de deur niet eens uit hoeft en het thuis bezorgd wordt!