Een scandinavische look voor jouw woonkamer

De scandinavische look is nog altijd razend populair en dat betekent dat ook jij ervoor kunt kiezen om jouw woonkamer een makeover te geven. Bij een scandinavisch interieur horen niet alleen lichte tinten, maar ook veel hout en andere natuurlijke materialen. Dit geeft je de mogelijkheid om volop te genieten van een prachtige ruimte waar natuurlijk licht ook een belangrijke rol speelt. Wat dacht je van houten jaloezieën? Dit is een goede manier om te spelen met licht en daarnaast ook te kiezen voor hout. Hier lees je alles over het creëren van een scandinavische look voor jouw woonkamer. 

Het belang van kleurgebruik

Kleurgebruik is een van de belangrijkste onderdelen bij een scandinavisch interieur. De basiskleur is meestal wit, maar verder worden er ook regelmatig grijstinten gebruikt. Daarnaast speelt ook hout een zeer belangrijke rol. Het is aan jou om te bepalen hoe je de woonkamer wilt inrichten: je kunt het wit combineren met lichte tinten van blauw, geel of een andere kleur. Op deze manier houdt je het nog gezelliger en levendiger. Maar je kunt ook voor de ultieme scandinavische stijl gaan met lichte en neutrale tinten.

Shutters: unieke luiken van hout

Natuurlijk is raamdecoratie ook iets om op te letten bij het (her)inrichten van je woonkamer. Om je woonkamer om te toveren tot een scandinavisch walhalla is het zeker een aanrader om eens te kijken naar mooie shutter luiken. Hiermee kies je voor een houten element in huis en daarnaast creëer je enorm veel sfeer. Verder kun je ook nog kiezen voor verschillende andere soorten raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen in een neutrale kleur of houten jaloezieën. 

Ontdek je vrijheden en kies voor de ultieme scandinavische look

Behalve raamdecoratie woonkamer is ook de afwerking van je woonkamer belangrijk. Je kunt juist kiezen voor een eenvoudige woonkamer in dezelfde kleuren. Het is ook mogelijk om hier juist wat meer mee te spelen. Bij een scandinavische woonstijl heb je nog altijd heel veel vrijheden: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote groene plant in een mooie pot, of juist kussens met een opvallende print voor op de bank.

Er zijn heel wat manieren waarop jij een woonkamer kunt inrichten in scandinavische stijl. Het is dan ook altijd een goed idee om eerste eens te kijken naar wat je mogelijkheden zijn, maar ook naar wat je mooi vindt en wat jouw wensen zijn. Zo creëer je de mooiste woonkamer! Lees voor meer inspiratie en tips deze blog.