Hoe zorg je ervoor dat jouw zwembad picobello blijft in de zomer?

De dagen worden langer, de zon staat vaker én hoger aan de hemel. Van de lente rollen we zo door naar de zomer en voor je het weet golft het van de hitte. Een verkoelende duik tijdens zulke warme dagen is iets waar menig Nederlander naar verlangt. Tegenwoordig hoef je voor deze duik niet per se naar het plaatselijke zwembad of de vijver om de hoek te fietsen; binnen een mum van tijd zet je je eigen zwembad op in je tuin! Maar hoe zorg je er tijdens de heerlijke zomermaanden nou voor dat dit zwembad de hele zomer in jouw tuin blijft staan? Wij geven je graag wat tips zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan!

Let op de chloor- & PH-waarden

Om de hygiëne van het water gedurende de zonovergoten dagen op peil te houden, is het van groot belang dat je de chloor- en PH-waarden goed in de gaten houdt. Het chloor voeg je toe om het water te desinfecteren. De PH-waarde (zuurtegraad van het water) dient ook op peil te zijn. Wanneer deze door de zon ongewenst niet meer op peil is, zal het water een bron voor bacteriën zijn. Om de PH-waarde weer recht te trekken, kan je pillen toevoegen aan het water. Deze pillen bestel je gemakkelijk online.

Vuiln-is niet fijn!

Wanneer er vuil in het water van het zwembad terecht komt, zorg er dan voor dat je dit er zo snel mogelijk weer uithaalt. Hierdoor blijft het water niet alleen schoon, je zorgt er ook voor dat je zwembad intact blijft. Vooral grof afval is gevaarlijk en kan voor onherstelbare schade aan je zwembad zorgen. Onze tip is om elke ochtend met een zeef door het zwembad te gaan, zodat het vuil zich niet opstapelt!

Gebruik een afdekzeil

Voor de beste bescherming van jouw zwembad, is het een goed idee om een afdekzeil aan te schaffen. Met het gebruik van een afdekzeil zorg je ervoor dat het water niet vuil wordt in de uren dat je het zwembad niet gebruikt. Daarnaast kent het plaatsen van een afdekzeil nog een fijn voordeel; de temperatuur van het water daalt minder snel. Je zwembad zal dus minder snel afkoelen en lekker op temperatuur blijven! Minder vuil en continu klaar voor gebruik dus.