Breng je plantencollectie mee naar buiten!

Het mooie weer komt er weer aan en het zonnetje gaat volop schijnen. Dit betekent dat je ook weer vaker op je dakterras te vinden zal zijn. Om dit plekje om te toveren tot een gezellige buitenruimte kan je je collectie planten die nu binnen staat naar buiten halen. In deze blog vertellen wij je hoe je jouw dakterras of balkon helemaal gezellig maakt met je groene vrienden!

Zon of schaduw

Net als binnen is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van je buitenruimte. Staat deze de hele dag in de zon of is er half zon en halfschaduw? Dit maakt veel uit voor de planten die je op jouw dakterras zet. Ook is het handig om te weten dat wanneer je jouw binnenplanten mee naar buiten neemt, moet de temperatuur wel boven de 15 graden blijven. Ook lusten ze wanneer ze buiten staan wel wat meer water. Als je de juiste planten buiten zet en ze goed verzorgt, zal je lang plezier van ze hebben!

Welk potje

In jouw kamer staan waarschijnlijk al jouw planten in mooie potten. In eerste instantie zou je de plant inclusief de pot buiten zetten. Maar pas hier wel mee op, niet elke pot is geschikt om buiten te staan. Het is belangrijk dat de pot die buiten staat regenwater af kan voeren. Als dit niet het geval is, dan is de kans groot dat de wortels van je plant zullen verdrinken. Potten met gaten onderin zijn heel geschikt om buiten te staan. Zet er wel een schoteltje onder zodat deze alle aarde en andere planten onderdelen opvangt.

Nederlands weer

Jouw planten mogen buiten spelen en dat is toch anders dan wanneer ze binnen staan. Buiten vangen ze natuurlijk veel meer wind, iets wat ze binnen helemaal niet gewend zijn. Het zijn toch kwetsbare planten en kunnen niet heel goed tegen een stootje. Zorg er daarom voor dat ze lekker beschut staan. Zo vangen ze minder wind en zullen ze minder beschadigen.

Planten van FleurDirect

Wil je nog wat extra planten toevoegen aan je collectie? Neem dan eens een kijkje bij FleurDirect! In ons ruime assortiment kan je de mooiste planten bestellen en worden ze ook nog bij je deur afgeleverd.