Hoe gaat een traprenovatie in z’n werk?

Je kent het vast wel. De trap is alweer een aantal jaren oud en is niet meer van deze tijd. Misschien word je moe van het design en ben je toe aan iets nieuws. Daarbij komt dat de treden zijn versleten. Veel mensen laten de trap voor wat het is en pakken andere dingen aan. Meestal omdat een nieuwe trap kostbaar is. Gelukkig is er ook een andere oplossing waarmee jouw trap er weer helemaal tip top uit komt te zien: traprenovatie. Bij het renoveren van een trap worden overzettreden geplaatst. Op die manier hoeft je trap niet helemaal vervangen te worden, maar geniet je toch van een trap die helemaal als nieuw lijkt. Nog een voordeel is dat de kosten van een traprenovatie voor een blijde verrassing zullen zorgen. Hoe zo’n renovatie in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Uitkiezen van de treden

Bij het renoveren van een trap komen meerdere zaken kijken. Een specialist met veel ervaring is een onmisbare partner om van het uiteindelijke resultaat een succes te maken. Stairz Traprenovatie is zo’n specialist. Zij nemen je van het begin tot het einde mee bij het renoveren van je trap. Dit begint bij het kosteloze en vrijblijvende adviesgesprek bij jou thuis, waarin de adviseur al jouw wensen opneemt en kijkt naar de mogelijkheden. Uit alle kleur- en dessinstalen kun je het design kiezen dat perfect bij jou past. Aansluitend worden alle treden opgemeten, zodat er direct een prijsopgave kan worden gemaakt. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Een waar specialisme

Het renoveren van een trap is maatwerk en moet heel precies gebeuren. Er is geen marge voor fouten en dus dient de renovatie vlekkeloos te gebeuren. Gelukkig worden er in het adviesgesprek al een hoop voorbereidingen getroffen. Op de afgesproken dag van plaatsing komen de monteurs met al het nodige materiaal en gereedschap. Alle overzettreden worden exact op maat gemaakt. De overzettreden worden vervolgens over de bestaande basis van de trap geplaatst. Dit wordt ook wel het bekleden van de trap genoemd. Wanneer de trap helemaal klaar is voor gebruik, ruimen de monteurs hun spullen netjes op en wordt de trap opgeleverd. Een fijn voordeel is dat een traprenovatie maar een dag duurt. Je kunt je nieuwe trap dus na een dag alweer gebruiken!

Waarom een traprenovatie

Zoals je inmiddels weet, is een traprenovatie helemaal niet duur. Daarnaast zijn er nog andere voordelen. De overzettreden zijn namelijk erg duurzaam doordat ze slijt- en krasvrij zijn. Daarnaast is onderhoud geen enkel probleem want de treden zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Over veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Dat komt doordat de treden zijn voorzien van een antislip-toplaag. Zo glijd je niet uit en loop je altijd met een gerust hart de trap op en af.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw trap? Neem dan eens een kijkje op Stairz.nl. Bestudeer de website eventjes zodat je precies weet wat deze specialist doet. Laat je je trap laten renoveren? Vraag dan eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor een advies op maat. Nu is het nog slechts een kwestie van uitkijken naar je mooie nieuwe trap!