Hoe maak je een gezellig terras in je tuin?

Het is ondertussen aardig duidelijk; de zomers worden warmer en de winters minder koud. Dit betekent ook dat een terras in je tuin niet meer kan ontbreken! Een lekker en sfeervol zithoekje waar je al deze warme dagen en avonden door kunt brengen met een goed boek of gezellige vrienden.

Aankleding

Het allerbelangrijkste voor een gezellig terras is natuurlijk de aankleding. Leuke kussentjes en lampjes geven het al snel een leuke sfeer. Wil je het ook nog persoonlijk aankleden? Dan is het ook super leuk om er foto’s van dierbaren op te hangen! Heb je zelf geen inspiratie en heb je geen idee hoe je het aan moet pakken? Ga eens zoeken op Pinterest! Hier kun je allerlei ideeën opdoen en ontdekken wat jouw smaak is.

Warmte

Op de hete zomerdagen komt de warmte er natuurlijk vanzelf, maar zodra het wat koeler wordt geeft het super veel sfeer als je er zelf wat warmte kunt creëren. Dit kan super makkelijk door een warmtelamp te plaatsen of als je er van houdt; een klein buitenkacheltje waar je je eigen vuurtje kunt maken. Hierdoor kun je nog langer en vaker genieten van je terras!

Tuin matchen

Dan kan je terras er wel piekfijn uitzien, maar dan moet je er ook voor zorgen dat je tuin er leuk uitziet. Plaats een leuk schapenhek en leuke potten en planten. Als je het wekelijks een beetje bijhoudt met onkruid wieden en water geven, blijven je plantjes er lang mooi bij staan en is het nog leuker om buiten te zitten!