4 manieren om de badkamer in minder dan een dag op te frissen

Als de badkamer dringend aan renovatie toe is, maar de tijd en het budget het niet toelaten, zijn er gemakkelijke, goedkope en snelle manieren om jouw badkamer op te frissen en op te frissen zonder leidingen open te breken en muren te slopen. Van een frisse set kleurrijke handdoeken tot een beetje doe-het-zelf.  Er zijn eenvoudige, effectieve veranderingen die je in slechts een dag kunt aanbrengen.  Zelfs het opruimen en schoonmaken van jouw badkamer en doucheruimte kan heel veel schelen.

Badkamertextiel

De nieuwste trend in badkameraccessoires is het oppimpen van jouw badkamertextiel, denk hierbij aan handdoeken maar ook bijvoorbeeld een badkamermat. Gepopulariseerd door de interieurtrends genaamd ‘California Cool’ of ‘Cali Style’, is deze stijl de badkamerruimte binnengeslopen, met de rijke texturen en warme neutrale kleuren waar het bekend om staat. Of je nu kiest voor een oosters tapijt, een neutraal voddenkleed of zelfs een decadente schapenvacht. Je zou versteld staan ​​van het verschil dat een upgrade van een badmat kan maken, waardoor je badkamer kleur en interesse krijgt.

Je kan ook op veilig spelen en oude, grijzende badhanddoeken verwisselen voor iets met een beetje karakter. De hamamdoek is de nieuwste trend in badkamertextiel. Een dun, lichtgewicht en superabsorberend materiaal dat snel droogt, een hamamdoek geeft direct een moderne look aan je badkamer.

Badkamer kunstwerk

Zo vaak over het hoofd gezien als een ruimte voor kunst aan de muur, kan het toevoegen van een print of schilderij je ruimte onmiddellijk een update geven en helpen om een algehele stijl in je badkamer te creëren. Hoewel we het afraden om meesterwerken in een natuurlijk natte omgeving op te hangen, is het decoreren van badkamermuren met een paar goedkope prints, of zelfs het maken van een fotowand een charmante manier om interesse toe te voegen en zorgt voor een snelle opfrissing. Kunstwerken met subtiele kleuren of eenvoudige lijnen werken vooral goed, denk aan monochroom, groen en blauw om je ruimte niet te overweldigen.

Verlichting, spiegels en opbergers

Verlichting is belangrijk in elke kamer van je huis, maar dat geldt vooral voor de badkamer. Badkamerverlichting moet stijlvol en functioneel zijn, met licht dat zich goed aanpast aan het tijdstip van de dag en sfeer toevoegt aan de ruimte. Geef de badkamer onmiddellijk een update door een verlichte spiegel te plaatsen die van licht en temperatuur verandert, zodat je ’s ochtends goed kunt observeren en’ s avonds een rustgevend zwak licht.

Verf

Het is voor niemand een verrassing dat een nieuwe verflaag een heel eind helpt om een ​​ruimte nieuw leven in te blazen. Of je nu een frisse, strakke stijl wilt en kiest voor eenvoudig wit of gebroken grijs of iets dramatisch wilt proberen, de sleutel tot het bereiken van een nieuwe look binnen een dag zijn voorbereiding en materialen. Beginnen met een schoon oppervlak helpt de verf zich aan de muur te hechten, terwijl het afplakken van de randen ruimte voor fouten elimineert. Het opvullen van scheuren en spanen lijkt in het begin misschien tijdrovend, maar het zal een indrukwekkende afgewerkte muur opleveren. Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is door ramen te openen of een ventilator voor koele lucht te gebruiken. Kies ten slotte voor een zelfaanzuigende, sneldrogende verf voor een badkamer in een nieuwe look in minder dan een dag.

Een andere gemakkelijke en effectieve update die vooral van het moment is, is het opnieuw voegen van jouw tegels. Een poreus beton, voegmiddel kan na verloop van tijd gemakkelijk verkleuren, waardoor de badkamer er saai en oud uitziet. Je kan een eenvoudige voegmortel gebruiken om een ​​heldere, witte en strakke badkamer te creëren. Je kan ook iets anders proberen met een voegkleurstof die eenvoudig kan worden geverfd en geabsorbeerd door de bestaande voeg. De kleurstof kan vervolgens gemakkelijk met een doek worden afgeveegd, waardoor alleen de voeg vlekt en een moderne, trendy stijl ontstaat.