Hoe een trampoline te verankeren

Een trampoline beveiligen tegen harde wind en grote windvlagem is een eenvoudig project dat binnen enkele minuten kan worden gedaan met behulp van een trampoline verankeringsset. Tik U-vormige windpennen op hun plaats over de poten van de trampoline voor een snelle bevestiging, of zink de grondankers direct onder het frame in de grond. Haak de bijgeleverde spanbanden door de vijzels en draai ze aan beide kanten vast om ervoor te zorgen dat je trampoline ook bij slecht weer goed blijft zitten.

Koop een trampoline verankeringsset. Een standaard trampoline-ankerset bevat 4 stalen vijzels en 4 verstelbare nylon banden. Nadat je de grondboren aan weerszijden van de trampoline diep in de grond hebt geschroefd, maak je de banden vast en trek je ze aan om hem van onderaf op zijn plaats te houden.

Verankeringsets in vijzelstijl zijn verreweg de meest effectieve manier om een ​​gewone trampoline in de achtertuin te stabiliseren. Ze zijn sterk genoeg om bestand te zijn tegen harde wind en regen, maar ook om te verschuiven als gevolg van herhaaldelijk springen.

Trampoline-ankersets kosten gemiddeld ongeveer €30,- tot €50,-.

Meet ongeveer 0,30 tot 0,46 m naar binnen vanaf iedere poot. Hier plaatst u de vijzels. Meet indien mogelijk elk van de benen afzonderlijk met een meetlint. Om ervoor te zorgen dat uw metingen aan elke kant consistent zijn, moet u ervoor zorgen dat het meetlint zich in het midden van het been bevindt.

De exacte plaatsing en afstand van de grondboren kan variëren afhankelijk van het ontwerp van een bepaalde trampoline-ankerset. Volg voor de zekerheid altijd de richtlijnen in de instructies van de fabrikant.

Schroef de vijzels in de grond. Plaats de spitse punt van de boor tegen de grond en pak het gehaakte boveneinde stevig vast. Draai de vijzel met de klok mee totdat alleen de cirkelvormige haak boven het maaiveld komt. Herhaal dit proces aan elke kant van de trampoline en verdring vervolgens de vijzels om te bevestigen dat ze goed vastzitten.

Als u problemen ondervindt bij het laten zinken van de grondboren, kunt u door de grond onder de trampoline nat te maken de weerstand verminderen.

Oogbol elke vijzel vanaf het maaiveld om er zeker van te zijn dat ze zo verticaal mogelijk zijn. Ze zullen beter kunnen grijpen als ze recht op en neer rennen.

Lus de meegeleverde spanbanden over de bovenkant van het trampolineframe. Trek de banden omhoog en over de cirkelvormige staaf direct over de plaats van elke vijzel, zorg ervoor dat beide uiteinden op dezelfde lengte hangen. Je kit moet één riem voor elke boor bevatten.

Verankering van de trampoline aan de bovenkant van het frame in plaats van aan de basis zorgt voor een veel veiliger houvast.

Sommige ankersets kunnen worden geleverd met 2-delige riemen die zijn voorzien van een aparte spanband die het gemakkelijker maakt om de riem strak vast te zetten. Bij deze systemen wordt de spanband meestal direct aan de boor bevestigd.

Geleid het vrije uiteinde van de band door de vijzel. Steek de riem in de haak aan de bovenkant van de vijzel (het deel dat u vastgreep terwijl u hem in de grond schroefde). Nadat je hem hebt gepasseerd, lijn je hem uit met de gesp die aan het andere uiteinde bungelt. Vanaf hier hoef je je alleen nog maar bij de twee uiteinden te voegen.

Zorg ervoor dat er geen wendingen of knikken in de riem zitten voordat u deze door de vijzel trekt.

Haal het uiteinde van de riem door de gesp. Rijg de riem door de bovenkant van de gesp en vervolgens door de onderkant. Trek aan het vrije uiteinde om de resterende speling te verwijderen. Nogmaals, doe dit aan elke kant van de trampoline.

Als u een set met tweedelige banden gebruikt, voert u het losse uiteinde van de frameband door de gesp op de onderste spanband om de lus te sluiten.

Als je een gesp mist, is de kans groter dat je trampoline met voldoende kracht kan worden omgedraaid.

Draai de banden vast. Werk je een weg rond de trampoline en controleer of er geen riemen zijn ingegeven. Als je aan de ene riem rukt, kan er soms een andere losraken, dus het is een paar keer rondrijden om alles goed vast te zetten.

Als de vrije uiteinden van de spanbanden lang genoeg zijn om de grond te bereiken na het aanspannen, wikkel de extra lengte dan om de poten van de trampoline om ze uit de weg te houden.

Voor ankersets met spanbanden, beweeg de hendel op elke gesp herhaaldelijk op en neer totdat er geen speling meer is.

Overweeg om elke riem met een knoop vast te maken om te voorkomen dat ze losraken.

Keer het proces om om uw nieuwe trampolineankers te verwijderen. Til elke gesp krachtig op om de banden los te maken en maak ze vervolgens met de hand los. Schuif de framebanden uit de buitenrand van de trampoline en zorg ervoor dat ze niet bekneld raken aan de veren of het frame zelf. Draai ten slotte de vijzels linksom terwijl u ze voorzichtig omhoog trekt totdat ze loskomen van de grond.

U moet in een nieuwe set grondboren investeren als uw huidige set beschadigd raakt of niet meer goed kan grijpen.