Een innovatief kattenluik

Een innovatief kattenluik

Het is ondertussen wel bekend dat katten als huisdieren voor gezelschap en plezier zorgen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg dingen waar kattenliefhebbers de haren van uit hun hoofd trekken. Zo is het geen pretje om iedere nacht het bed uit te moeten omdat de kat naar binnen of buiten wil. Wat doe je daaraan? Een kattenluik aanschaffen natuurlijk.

Maar dan doet het volgende probleem zich voor: er komen ongewenste buurtkatten naar binnen die ’s nachts het hele huis overhoophalen. Ze eten uit de voerbak van jouw kat en scherpen hun nagels aan de bank. Daarom bestaat er de kattenluik chip.

Kattenluik met chip

Een kattenluik met chip is in feite een standaard kattenluik met een innovatieve toevoeging. Er zit een lezertje ingebouwd die de chip van jouw kat leest en herkent. Staywell van het Amerikaanse merk Petsafe is groots in innovatie en technologie binnen allerlei producten voor huisdieren.

Bij het aanschaffen van een kattenluik met chip, registreer je de microchip van je huisdier. Doordat het kattenluik uitsluitend reageert op jouw kat, gaat het luikje open wanneer deze in de buurt is. Dit zorgt ervoor dat geen enkele andere kat ongevraagd binnen kan dringen.

Staywell kattenluik

De Staywell kattenluiken met chip garanderen dat alleen jouw kat het huis in en uit kan. Het is hierbij niet nodig om je kat een halsband om te doen. De luiken kunnen op verschillende plaatsen geïnstalleerd worden, waaronder deuren, muren en zelfs glas. Er kunnen meerdere katten geregistreerd worden, vaak tot wel 25. Dit is ideaal voor als je meerdere katten hebt maar nog steeds een Staywell kattenluik met chip wil aanschaffen.

Het kattenluik van Staywell werkt op netstroom. Er wordt een batterij als back-up meegeleverd voor wanneer de stroom uitvalt. Ook heeft het Staywell kattenluik een timer functie. Deze kan handmatig worden ingesteld waardoor je zelf kan bepalen wanneer je kat naar binnen en buiten kan. Een ideale functie voor ’s nachts, wanneer je uit voorzorg je kat liever binnen wil hebben.