Een industriële badkamer: zo doe je dat

Een zeer gewilde interieur stijl die op vele ruimtes binnen een woning wordt toegepast is de industriële interieur. Deze interieur stijl neemt veel elementen van de vroegere fabrieken en verwerkt dit met moderne stijlen voor een robuust en stoere uitdrukking. Denk bijvoorbeeld aan een gedeeltelijke bakstenen muur, koperen elementen, hoge plafonds en nog veel meer. Niet alleen is deze stijl zeer geliefd in de woonkamer, maar nu ook steeds meer in de badkamer. Ben je van plan om jouw badkamer in een industrieel jasje te steken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij geven jou enkele tips om je op weg te helpen.

Geef jouw badkamer een industrieel tintje

Om de industriële toon in je gehele badkamer neer te zetten, is het belangrijk dat je begint met de grote elementen van de badkamer zelf. Denk hierbij aan de vloer, de muren en de grote badkamermeubels, zoals de douche, badkamer en wastafel. Bij de vloer en de muren gaat het voornamelijk om het soort tegels die je neemt.

Keramische tegels zijn hele fijne tegels die ook zeer geschikt zijn voor een industrieel interieur. Ze zijn namelijk waterdicht, makkelijk te reinigen en verkrijgbaar in honderden kleuren en formaten. Kies voor zwart of grijs, want die passen het beste bij een industrieel interieur. Voor een speelse, industriële stijl kan het leuk zijn om verschillende tegelformaten te kiezen. Vloertegels 80×80 en een kleinere formaat creëert een mozaïek effect, wat heel speels oogt.

Voor de badkamermeubels is het alleen van belang dat je degene kiest die gemaakt zijn van een materiaal die bij een industriële badkamer passen. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen wasbak of alleen een betonnen kraan voor een iets subtielere uitstraling. Dit geldt ook voor de douchekop en de kranen en knoppen van je badkuip. Combineer dit met grote, industriële lampen en veel spiegels voor een mooi effect. Zo heb je gemakkelijk de perfecte industriële badkamer.