Deze winter een groot feest geven in de tuin? Dit is hoe!

De zomer maakt langzamerhand plaats voor de winter. Met de herfst die er nog tussen zit gaat het weer met een noodgang achteruit. Feestjes in de tuin worden hierbij ook niet meer georganiseerd omdat het te koud wordt. We verschuiven al onze feestjes weer naar binnen. En dat is ook logisch. Toch hoeft het koude weer in de winter jou helemaal niet tegen te houden om een groots tuinfeest te organiseren. Ook wel handig wanneer je iets te vieren hebt en geen groot huis tot je beschikking hebt. Of je wilt binnen simpelweg geen rotzooi. Dus wil jij een groot tuinfeest houden in de winter? Wij leggen je uit wat je moet regelen.

Houd je gasten warm

De grootste zorg bij het organiseren van een tuinfeest in de winter is natuurlijk het warm houden van je gasten. Gelukkig is dit redelijk makkelijk te op te lossen. Zolang je maar iets van een verwarming in de tuin hebt staan, kan de kou al verdrongen worden. Denk aan tuinhaarden, kampvuren, terrasverwarmingen of andere warmtebronnen.

Onder het kopje warm houden kan je ook denken aan een beschutte ruimte. Een partytent is gemakkelijk te huren en zo opgezet. Zet daar een terrasverwarmer in en je gasten kunnen de jassen binnen laten liggen.

Decoratie is belangrijk

Decoratie gaat hand in hand met een feestje. Anders lijkt het geen speciale bijeenkomst. Ook wanneer jij al je prachtige tuinset 4 personen van ikwiltuinmeubelen.nl en andere tuinmeubelen hebt opgeborgen kan jij alsnog een winter wonderland creëren. Dit kan je doen door hooibalen te plaatsen en er dekentjes overheen te leggen. Zo voorzie jij je gasten van originele zitplekken. Voor de rest is het belangrijk om met veel lichtjes te werken omdat het buiten snel donker is. Om het gezellig te houden kan je bijzettafels of buffettafels neerzetten met vachtjes en zachte verlichting zoals kaarsen en lichtsnoeren. Maak het niet een te grote lichtshow anders valt de intieme sfeer weg. En dat zou zonde zijn.

Wat ga je serveren?

Idealistisch, zou je, zeker in het begin als iedereen nog moet opwarmen, warme dranken en etenswaren serveren. Dan kan iedereen rustig wennen aan de omgeving terwijl ze van binnen opgewarmd worden. Ook hapjes met veel spice erin kunnen ervoor zorgen dat lichaam nog een tikkeltje warmer wordt. Wat betreft de drankjes kan je glühwein of warme chocomelk met rum en een toef slagroom schenken. Daarnaast zou het voor de hapjes zou het ideaal zijn om de barbecue aan te steken, dan is er bovendien nog een plek waar warmte af kan komen. Heerlijk!

Heb jij al zin om deze winter een tuinfeest te organiseren? Onze handen beginnen al te jeuken bij het idee. Wij wensen je veel plezier met het organiseren van je winter tuinfeest.