3 tips voor productief thuiswerken in de tuin

De grootste verandering die het coronavirus teweegbracht is waarschijnlijk de werkomgeving. Plotseling zaten we niet meer dagelijks op kantoor, maar werden we geacht thuis te werken. Het was in het begin even wennen, maar inmiddels hebben de meeste hun draai wel gevonden. Velen zien zelfs voordelen in thuiswerken. Minder reistijd bijvoorbeeld. ‘s Zomers kent thuiswerken nog een groot voordeel: De mogelijkheid om buiten te werken! Onderzoek heeft uitgewezen dat frisse lucht stressverlichtend werkt. Bovendien maakt daglicht gelukkiger en zorgt zon op de huid voor een hogere Vitamine D-productie. Reden genoeg dus om het eens te proberen! Met deze 3 tips creëer je de ultieme buitenwerkplek.

1. Buitenzonwering

De nummer één ergernis van ‘buitenwerkers’ is schittering op je laptopscherm. De oplossing voor dit probleem is buitenzonwering. Het creëren van een goede schaduwplek in de tuin is bovendien essentieel voor de productiviteit. Van werken in de blakende zon wordt immers niemand gelukkig. Zo’n schaduwplek kan je op meerdere manieren creëren. De meest voor de hand liggende is middels een knikarmscherm. Het grote voordeel van een knikarmscherm is dat het geen ruimte van je terras inneemt. Het zonnescherm is immers bevestigd aan de gevel. Kies je voor elektrische bediening? Dan rol je ‘m met één druk op de knop in en uit. Veel handiger dan het gestoei met een parasol toch?

2. Comfortabel zitten

Iets wat vaak vergeten wordt wanneer we thuis werken, is het belang van een goede zithouding. Al helemaal wanneer we onze werkplek naar buiten verhuizen. Misschien heb je inmiddels wel al een ergonomische bureaustoel op je thuiskantoor staan. Maar om deze nou de tuin in te slepen? Dat gaat waarschijnlijk wat te ver. Een goede tussenoplossing is een lendesteun. Deze kan je makkelijk bevestigen aan je tuinstoel. En als we het dan toch over een goede zithouding hebben; vergeet ook je nek niet! De hele dag naar beneden kijken zorgt geheid voor kramp. Zorg daarom ook voor een laptopstandaard en een los toetsenbord. 

3. Blokkeer storende geluiden

Bij mooi weer ben je vast niet de enige die naar de tuin verkast. Tenzij je buitenuit woont, kan dit best storend zijn: Kwekkende buurvrouwen, grasmaaiende buurmannen en spelende kinderen. Stuk voor stuk behoorlijk storend als je werk veel concentratie vereist. Om al die prikkels te elimineren is een goede geluiddempende koptelefoon absoluut een must. Luisteren jij en je collega’s vaak naar hetzelfde radiostation? Beluister deze dan ook thuis om lekker in de werkmodus te komen. Voor de ultieme kantoorsfeer bestaat er zelfs een website waar je kantoorgeluiden kunt afspelen: Calm Office.