De voordelen van een hoekdouchecabine

Is er iets in de wereld dat een lange warme douche verslaat? Veel mensen zullen deze vraag met nee beantwoorden. Een douche is immers het beste om je op een koude vroege ochtend wakker te maken en het beste om je te kalmeren na een lange dag hard werken. Soms is een lekkere douche net wat je nodig hebt om alles weer op zijn plaats te zetten. Als je je badkamer gaat renoveren dan moet je natuurlijk nadenken over de douche. Ga je het zo laten als het nu is of koop je toch een nieuw exemplaar? Het kan dan zelfs een goed idee zijn om te kiezen voor een hoekdouchecabine. Dit biedt je diverse voordelen, zoals je hieronder kunt lezen. 

Geen beschimmeld douchegordijn 

Dus er komen over twintig minuten mensen langs en je hebt net je hele huis schoongemaakt. Er is echter één ding: je bent vergeten de douche schoon te maken! Het is gemakkelijk om te gaan met de eenvoudige oplossing. Ontvouw dat rubberen douchegordijn met een eendjesthema om te voorkomen dat je gasten zien wat er op je douchetegels groeit. Toch kan dit niet altijd helpen aangezien het douchegordijn ook beschimmeld kan raken. Het is juist beter om te kiezen voor een douchecabine in de hoek van je badkamer zodat je nooit weer te maken hebt met een beschimmeld douchegordijn. 

Geweldige look

Buiten het douchen onder de perfect geportioneerde watervalstroom omringd door een weelderige jungle, is er echt geen andere elegantere optie dan een douchecabine met grote glazen deuren. Een hoekdouchecabine ziet er dan ook ontzettend stijlvol uit, vooral doordat het zo’n strakke uitstraling heeft. Je kunt hiermee je badkamer er dan ook zeer modern en verfijnd uit laten zien. Houd er wel rekening mee dat dit niet de voorkeur heeft van iedereen, smaken verschillen natuurlijk. Toch zijn er veel Nederlanders die tegenwoordig wel degelijk van de look van hoekdouchecabines houden. 

Droge vloer

Hoe komt al dat water op de vloer? Plassen verspreidden zich op een steenworp afstand van je douche alsof ze strategisch werden gedropt door een helikopter die op zoek was naar een bosbrand. Uitglijden en vallen na het nemen van je eerste stap uit de douche is een nachtmerriescenario, dit moet je echt zien te voorkomen. Bij douchegordijnen kan dit echter lastig zijn doordat ze het water niet goed tegenhouden, maar als je een hoekdouchecabine hebt geplaatst in je badkamer zul je zeker geen last meer hebben van natte vloeren. Het glas houdt het water immers in de cabine!

Veel ruimte

Voor degenen onder je met badkamers ter grootte van een kleine kast, is dit waarschijnlijk een belangrijk voordeel van een hoekdouchecabine voor je. We hebben allemaal wel een keer gedoucht in een badkamer waar je belachelijk weinig ruimte hebt om je af te drogen, je staat zo goed als met je natte lichaam tegen de muren en deur aan. Je zult hier geen last van hebben als je kiest voor een hoekdouchecabine aangezien dit ruimte vrijmaakt in je badkamer. Wellicht kun je in deze ruimte nu een kastje plaatsen voor je heren instappers en andere schoenen.