Is een beveiligingscamera een goed idee?

Je ziet steeds meer huishoudens met camera’s zoals een PTZ camera in of rondom het huis. De reden hierachter is vaak dat de bewoners met een veilig en gerust gevoel van huis willen zijn. Je herkent ongewenste bezoekers en weet altijd precies wat er in en rondom je huis gebeurt. Is er een inbreker? Dan is hij op camera vastgelegd en wordt het voor de politie een stuk eenvoudiger om hem op te zoeken. Eigenlijk krijg je er een gevoel van optimale veiligheid en controle van. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer mensen voor beveiligingscamera’s kiezen!

De voordelen van beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera is niet alleen handig om achteraf beelden van inbrekers te hebben, het schrikt inbrekers vaak ook af. De pakkans is namelijk vele malen groter, of ze nu op heterdaad betrapt worden of later. Hierdoor is je woning, kamer of appartement altijd goed beveiligd. Als je besluit om je woning met camera’s te beveiligen is er een groot aantal camera’s waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er IP camera’s, die de beelden via netwerk bekabeling of via een draadloze verbinding verstuurd. PTZ camera’s maken gebruik van Pan, Tilt en Zoom en kunnen alle kanten op kijken. Voor een compleet overzicht aan beveiligingscamera’s kun je kijken op Webstore4.

Camera’s binnen en buiten ophangen

Naast dat je de keuze hebt uit verschillende camera’s kun je er ook voor kiezen om je camera’s binnen of buiten op te hangen. Het is vaak verstandig om je woning zowel binnen als buiten te beveiligen. Dan weet je zeker dat dieven of ongewenste bezoekers toch niet ongemerkt binnen komen. Als je toch moet kiezen, dan kun je het beste voor buitencamera’s gaan. Hier is het aan te raden om camera’s zowel aan de voorkant als achterkant van de woning te installeren.