Het leukste bed voor jouw kinderkamer

Een kinderkamer inrichten kan een echt feestje zijn. Tijd om leuke nieuwe meubeltjes te shoppen, kleuren te kiezen voor op de muren en de kamer helemaal mooi te maken. Een belangrijk onderdeel van elke kinderkamer is natuurlijk het bed dat erin staat. Een kinderbed kun je zo simpel of bijzonder maken als je dat zelf wilt, en tegenwoordig is er een hoop te kiezen. In dit artikel lichten we een wel heel bijzonder kinderbed uit: een kinderbed van steigerhout. In zo’n stoer en speels bed slaapt je kind elke nacht als een roosje!

Een stoer bed van steigerhout

Steigerhout is een houtsoort met een stoer en tegelijkertijd vriendelijk uiterlijk. Dat kreeg het niet zomaar; steigerhout heeft, voordat het een meubel werd, eerst dienst gedaan op de bouwsteigers. Dat betekent dat het erg stevig moet zijn. Is het hout niet meer geschikt voor de bouwsteiger, dan gaat het naar het meubelatelier, waar er mooie dingen van gemaakt kunnen worden. Het is dan ook bij uitstek geschikt om een mooi kinderbed van te maken! Wil je je kinderkamer volledig inrichten met deze opvallende houtsoort? Dan haal je naast een bed ook een steigerhouten kast in huis. Daarmee maak je de inrichting helemaal compleet!

Ruimte besparen? Kies een hoogslaper

Heb je een wat kleinere kinderkamer om in te richten, dan kun je ervoor kiezen een hoogslaper aan te schaffen. Met zo’n hoog kinderbed van steigerhout haal je het meest uit de ruimte. Je kind slaapt lekker veilig bovenin, en onderin het bed is er ruimte voor een bureautje, een tweede bed, of een plek om spulletjes op te ruimen. Dat maakt zo’n hoogslaper een uitstekende keuze wanneer je graag ruimte wilt besparen. Niet alleen dat: een hoogslaper van steigerhout ziet er ook nog eens enorm leuk uit.

Slapen en spelen in een huisjesbed

Het allermooiste is natuurlijk een huisjesbed van steigerhout. Zo’n bed, in de vorm van een huisje of kasteeltje, zorgt ervoor dat je kind niet alleen heerlijk slaapt, maar ook in bed kan spelen. De vorm van het bed nodigt uit tot avonturen en speelpartijtjes. Heeft je kind vaak een vriendje of vriendinnetje over de vloer, dan kun je kiezen voor een hoogslaper-huisjesbed met een tweede bed onderin. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een goede meubelmaker kan jouw steigerhouten kindermeubelen helemaal naar eigen wens maken. Daarmee richt je in een handomdraai een leuke kinderkamer in!