De voordelen van de goedkope pvc vloer

Wat betreft de bekleding van de vloer zijn er nogal wat opties. Dat maakt kiezen bepaald niet gemakkelijker. Als we je nu een tip mogen geven, dan is het wel kiezen voor een goedkope pvc vloer. De voordelen van pvc zijn ondertussen significant en bovendien is de term goedkope pvc vloer op zijn plaats, nu dergelijke vloeren tegenwoordig prima te betalen zijn. 

Dat betekent meteen ook dat je een vloer koopt met een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. 

De gelijkenissen met hout zijn zeer groot

De pvc vloer is een gladde vloer die weliswaar sterke gelijkenissen heeft met een houten vloer, maar toch geheel houtvrij is. In werkelijkheid bestaat de pvc vloer uit verschillende lagen polyvinylchloride. Omdat de meest moderne technieken toegepast worden op de vloer, is het onderscheid met hout met het blote oog amper waarneembaar.  De pvc vloer kun je verder omschrijven als een sterke en krasvaste vloer. Dat laatste is handig, zeker als jouw zoon graag met speelgoedautootjes speelt of als je iemand bent die veel en graag met de meubels schuift. Op een pvc vloer kan het amper kwaad.

Eindelijk houtstructuur in de badkamer!

Het aanschaffen van een pvc vloer heeft veel voordelen. Zo is het een vloer die prima bestand is tegen vocht. Daarmee heb je eindelijk ook in de badkamer iets te kiezen en ben je dus niet langer afhankelijk van de badkamertegels.  Houtstructuur is dus nu ook een mogelijkheid in je badkamer, die je zo eindelijk eens volledig naar wens kunt stylen en inrichten.  Wat veel mensen ook aan zal spreken is het feit dat er sprake is van een zo goed als onderhoudsarme vloer. Met wat afstoffen en zo nu en dan eens een sopje, houd je de vloer steeds in de beste conditie. 

Plakplinten zijn niet noodzakelijk, werk bij voorkeur wel met hogere plinten

Een goedkope pvc vloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Van koude voeten hoeft dan ook geen sprake meer te zijn. Over voeten gesproken; een vloer van pvc is sterk geluiddempend en dus zeer stil. Dat betekent ook goed nieuws voor jouw buren. Verder is de vloer tegenwoordig prima betaalbaar. Wat betreft de voordelen zijn we er nog niet. De vloer gaat bijvoorbeeld erg lang mee en is beduidend sterker dan laminaat en vinyl. De vloer is sterk warmte doorlatend en bij de afwerking van de prima betaalbare pvc vloer is het gebruik van plakplinten niet noodzakelijk. Het verdient wel aanbeveling om met hoge plinten te werken.  Er moet in zo goed als alle gevallen namelijk wel gekit worden. Door met hoge plinten te werken houdt je het kitwerk mooi uit het zicht.

Het blijft een kwestie van smaak

Hoewel we beseffen dat het kiezen van een vloer toch vooral een kwestie van smaak is, is de pvc vloer dan in elk geval een vloer  om eens serieus naar te kijken. De voordelen zijn zeer groot en de prijs- kwaliteitsverhouding van deze vloer is gewoon uitstekend te noemen. Wij wensen je veel succes en vooral plezier met het uitzoeken van de voor jou perfecte vloer.