De badkamer aanpassen aan jouw wensen

Een badkamer is tegenwoordig meer dan een was en toiletvoorziening. In een badkamer moet genoeg ruimte zijn, je spullen kwijt kunnen en genoeg douche of bad conform zijn. Deze badkamermeubels zijn vaak in elke ruimte wel te plaatsen en komen in verschillende maten zoals een badkamermeubel 90 cm, 70 cm en 120 cm. Het hebben van maar één badkamer met zowel de wc als douche er in, is erg ouderwets. Het is ook erg onhandig. S’nachts moet je naar beneden om de wc te kunnen gebruiken en overdag moet je wachten op iemand die gebruikt maakt van het bad of de douche. De meeste moderne huizen hebben daarom zowel een wc als een uitgebreidere grote badkamer.

Waar moet ik aan denken bij een moderne badkamer?

In een moderne badkamer hoeft er niet per se meer gekozen te worden tussen een douche of een bad. In veel gevallen kan er gekozen worden voor beide, niet alleen met een combi van een douche en bad ineen, maar ook apart. Veel ruimte is hierbij handig maar vaak kan er creatief met de mogelijkheden omgegaan worden en is het in bijna elk huis wel mogelijk. Het plaatsen van een wc in de badkamer is ook altijd handig omdat de meeste badkamers zich meestal op de bovenverdieping bevinden. Wat ook niet kan ontbreken in een badkamer is natuurlijk een wasbak.

Extra comfort en luxe

Na het uitzoeken van de essentiële voorzieningen, kan je kijken naar de inrichting en aankleding. Het hebben van een badkamermeubel is erg handig. Hier kan je spullen in kwijt, of op zetten. Met het kiezen van een spiegel kan je de badkamer echt aanpassen aan je wensen door het kiezen voor een mooi ontwerp, plaats of vorm. De tegels en vloer geven de badkamer natuurlijk het echte karakter en uiterlijk. Hier zijn talloze stijlen en mogelijkheden voor. Voor inspiratie kan je op bathroommanufactory.com kijken.