De leukste DIY-upgrades voor in huis

Geen budget voor een nieuwe kast of een hele set nieuwe eetkamer stoelen? Of simpelweg in een creatieve bui en zin om de handen uit de mouwen te steken. Wat je achterliggende gedachten ook is achter het oppakken van een DIY-project in huis, ik geef je graag ideeën over klusjes die je in huis kunt aanpakken.

Nieuw deurbeslag

Kijk eens rond naar de deuren in je huis. Ben je blij met je deuren? Waarschijnlijk vind je ze wel prima, hebben ze een prima kleur en doen ze hun werk. Maar kijk nog eens goed? Zou dit niet veel mooier kunnen met een simpele verbetering? Dit kan op een hele makkelijke manier met nieuw deurbeslag. Door simpelweg de standaard deurklinken te vervangen door mooie moderne deurklinken heb je binnen no-time je ‘prima’ deur omgetoverd tot een mooi stukje interieur.

Stoel opnieuw bekleden

Deze DIY is misschien iets meer gevorderd. Je hebt hier een stevig nietmachine voor nodig en een mooie stof. Met een beetje werk kun je die stoffige oude stoel op zolder omtoveren tot een nieuw meubelstuk waar je met trots op gaat zitten. Zolang het frame van de stoel en de kussens nog oké zijn kun je elke stoel nog opknappen. Door het frame op te schuren en een likje verf te geven en de zitting opnieuw te bekleden, red je weer een meubel. Ook als je de stoel niet in je eetkamer zou zetten is het een leuk klusje om te doen en kun je er misschien iemand anders blij mee maken.

Kast verven

Als laatst misschien wel de makkelijkste doe het zelf klus, maar wel een die enorm veel impact kan maken. Verf die kast! Of het nu een oud dressoir is of die grote servieskast bij de keuken. Als je een grote kast een nieuw likje verf geeft, gaat dit zeker opvallen. Het is hartstikke leuk om te doen en het is net of je een volledig nieuw meubelstuk in huis hebt gehaald.