Een deurwaarder ingeschakeld

Ben je gesommeerd om een betaling uit te voeren en wordt er gedreigd met een deurwaarder dan kan dat nogal schrikken zijn. Een deurwaarder inschakelen gebeurt aan de andere kant natuurlijk niet zomaar. Je zult dan hoogstwaarschijnlijk een betalingsachterstand hebben. Dit kan tot veel stress en problemen lijden. Het is daarom verstandig om op tijd actie te ondernemen. Als je dit niet op tijd doet kan dit grote gevolgen hebben. Financieel gezien is het vrijwel altijd beter om direct te betalen en niet te lang te wachten. Aanmaningen zijn het gevolg van een te late betaling en lijden naar een financiƫle boete toe.

De acties die een deurwaarder kan ondernemen

Een deurwaarder komt langs en wat nu? Dit is bij vele mensen in Nederland nog niet helemaal bekend. Ook komt het gelukkig bij de meeste mensen niet vaak in hun leven voor. Een deurwaarder komt altijd fysiek langs en maakt een verslag op van zijn bezoek. Gebaseerd op de uitkomst van dit verslag zijn er de volgende opties mogelijk. Er kan bepaald worden door de rechter dat er beslag gelegd wordt op bepaalde goederen. Ook is het laten ontruimen van een locatie een van de mogelijkheden. Een deurwaarder zal kijken waar het verschuldigde geld gehaald kan worden en welke goederen van waarde er bij de schuldige zijn.

Executieveilingen

Een veiling is uiteraard een plek waar je komt om of iets te verkopen of juist geld te bieden en door middel van het hoogste bod een goed te kopen. Dit kan van alles zijn want vrijwel ieder product dat verkocht kan worden kan ook geveild worden. Een executieveiling is ook een vorm van veiling alleen zijn de goederen die geveild worden niet vrijwillig te koop gezet door de verkoper. Een deurwaarder heeft deze goederen geselecteerd bij een schuldenaar en te koop op de veiling aangeboden. Op deze manier ervoor te zorgen dat de uitstaande rekening toch nog vergoedt wordt.