Aanhanger aanschaffen?

Ben jij opzoek naar een aanhanger? Maar je weet niet precies welke? In deze blog gaan wij zoveel mogelijk behandelen over aanhangers op de markt. Ga je bijvoorbeeld voor een bakwagen of toch een plateauwagen? Als je zand wilt vervoeren is een kipper misschien wat voor jou! Er zijn veel mogelijkheden en alle opties kunnen soms verwarring opleveren. 

Verschil tussen een bakwagen en plateauwagen

Als je al wat langer op zoek bent naar een aanhanger heb je vast deze termen wel gehoord, maar wat zijn de verschillen? Het zit dus zo, bij een plateauwagen zitten de banden onder de laadvloer terwijl deze bij de bakwagen zich naast de laadvloer bevinden. 

Het is een minimaal verschil echter kan je hierdoor bij plateauwagens de zijborden naar beneden klappen en optimaal het landoppervlak van de aanhanger gebruiken. Door de uitklapbare zijkanten kan je ook het laden en lossen van zware lading gemakkelijk maken met bijvoorbeeld een heftruck die van de zijkant af kan tillen.

Zoek voor het kijken naar een aanhanger eerst uit wat je wilt vervoeren!

Kipper aanhanger

De kipper aanhangers, het vervoer voor de losse materialen zoals zand en grind. Ideaal als jij bijvoorbeeld jouw tuin wilt aanpassen en daar zand voor moet vervoeren of je legt een nieuw grindpad neer. Een kipper aanhanger is eigenlijk een plateauwagen met een kipfunctie, deze kan achterwaarts kippen of driezijdig dus opzij en achterwaarts. Kippers kan je ook op verschillende manieren bedienen, hier een opsomming:

  • (J) handpomp
  • (P) elektrisch (extern laden) en handpomp
  • (N) elektrisch (extern laden)
  • (R) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening
  • (S) elektrisch (extern laden) met afstandsbediening en handpomp

De kippers zijn ervan klein en simpel te bedienen naar groot en sterk voor de echte vakmensen! Ben jij van plan veel te snoeien of bomen te zagen, dan komt een kipaanhanger ook van pas. Deze kan je namelijk ook uitrusten met loofrekken zodat jouw groenafval er niet uitvalt.

Transport aanhanger kopen?

Voor de transport heb je drie verschillende aanhangers, een autotransporter, machinetransporter en multitransporter. Laten wij beginnen bij de autotransporter. Deze is ideaal voor het vervoeren van, drie keer raden, auto’s! De zijborden zijn bij een autotransport aanhanger vervangen voor een 10 cm hoge reling, hiermee kan je gemakkelijk jouw auto op de aanhangwagen zekeren zodat deze er niet afrolt. Ook hebben ze vaak standaard bijgeleverde oprijplaten.

Een machinetransporter is iets anders dan een autotransporter, deze heeft in plaats van de oprijplaten al een brede oprijklep waar je met een machine gemakkelijk op kan komen. Weet je niet precies wat je gaat vervoeren? Kijk dan naar de multitransporter! Deze kan namelijk auto’s vervoeren maar functioneert ook prima als plateauwagen. De multitransport aanhanger kan ook standaard uitgerust worden met oprijplaten voor het oprijden van auto’s. Doordat de wielen onder de laadvloer zitten maak je optimaal gebruik van het laadoppervlak.

Overige aanhangers en informatie

Naast de genoemde aanhangers zijn er meer aanhangers die helaas niet behandeld kunnen worden, de verdere informatie daarvan kan je vinden op de site van Aanhangwagendirect. Zij zijn de aanhangerspecialist in aanhangers en aanhanger onderdelen. Voor overige vragen over een aanhanger kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl!