De voor- en nadelen van zonwering met zuignap

Zeg schroefjes en gereedschap maar gedag, want er is nu iets nieuws op de markt: een screen met zuignappen. Heb jij in de zomer ook last van een te warme werkplek of slaapkamer? Dan is dit de snelle, eenvoudige en betaalbare manier om daar iets aan te doen. Traditionele manieren om je huis te koelen, zoals airconditioning of elektrische screens, laten vaak lang op zich wachten en kosten een berg. Gelukkig is dat bij screens met zuignappen niet het geval. Wat de voor- en nadelen zijn? Je leest het in dit blog.

Goed om te weten

Net als bij een airco en andere zonwering, kleven er ook aan zuignapzonwering een paar nadelen. Zo dien je de screens precies zo te bevestigen zoals staat aangegeven in de montagehandleiding. Doe je dit namelijk niet, dan heb je kans dat het doek er niet strak op komt te zitten of dat de zuignappen los gaan zitten. Daarnaast kan de zonwering enkel op gladde glazen ondergronden bevestigd worden. Voor oppervlakken met ribbels of folie is het bijvoorbeeld niet geschikt. Gelukkig wegen de nadelen niet op tegen de vele voordelen van zonwering met zuignappen. Hieronder leggen we je graag uit wat de voordelen zijn.

De zonnige kant

Wat ons betreft is het grootste voordeel van deze nieuwe vorm van zonwering dat er geen boor aan te pas komt. Het is dus zonwering zonder boren. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld in een monumentaal pand of een huurhuis woont waar je niet kan, mag of wil boren in de kozijnen. Daarnaast kun je het inmeten en monteren heel gemakkelijk zelf doen aan de hand van een handleiding. Mede daardoor blijven de screens betaalbaar. De screens zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zowel aan de binnen- als de buitenzijde te plaatsen. Wanneer de screens aan de buitenkant van het raam worden bevestigd, houden ze tot wel 97% van de warmte tegen. Daardoor wordt je huis 2 tot wel 8 graden koeler! En ruilen de warme dagen zich in voor de koude, bewolkte dagen, zoals nu, dan haal je het zonnedoek heel eenvoudig van je raam en berg je het gemakkelijk op. Het volgende jaar hang je het weer op en zo heb je jaar na jaar plezier van jouw zonwering met zuignap.