Aan de slag met speelgoed met een open einde

Spelen met een open einde is een van de belangrijkste geschenken die we onze kinderen kunnen geven en vormt de kern van de Way to play filosofie. Als je zou willen werken aan het faciliteren van spelen met een open einde in je gezin, dan zijn hier enkele tips om je op weg te helpen en wat bronnen voor verdere aanmoediging en begeleiding.

Wat is open spel?

Spelen met een open einde is gewoon spelen met … een open einde. Het is spelen waarbij de kinderen denken en NIET het speelgoed. Speelgoed met een knop die keer op keer wordt ingedrukt, heeft geen open einde. Speelgoed waarvan het KIND beslist hoe het zal worden gebruikt en er zijn vele manieren om het te gebruiken, is spelen met een open einde. Dat is het! Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, en hoe eenvoudiger, hoe meer verbeeldingskracht! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Way to play autobaan.

Denk aan het speelgoed dat je in huis hebt

De kans is groot dat je al wat speelgoed met een open einde bij je hebt, maar er mag niet mee worden gespeeld als je speelgoed hebt dat al het werk voor de kinderen doet en ze gewoon “zitten en pakken”. Speelgoed met een open einde zal kinderen aanmoedigen om problemen op te lossen, zich voor te stellen en uitvinders en diepzinnige denkers te worden op een manier die speelgoed dat alleen maar vermaakt niet kan. Het is een eenvoudig concept, maar vanwege de huidige consumentencultuur hebben we als ouders wat probleemoplossing, verbeeldingskracht en diep nadenken nodig om een ​​omgeving te creëren van authentiek spel met een open einde. Als u er moeite mee heeft uw kinderen te laten spelen met het speelgoed waarmee u ze wilt laten spelen, lees dan deze tips om u te helpen oplossen waarom ze niet spelen en wat u eraan kunt doen.

Maak een inventaris op en stop geleidelijk uw “entertainment” -speelgoed.

Er zijn veel dingen die je kunt lezen over spelen met een open einde, waardoor het hele proces moeilijk klinkt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Maak wat tijd vrij om rond te kijken in je huis en begin langzaam met het weggooien van speelgoed dat geen open einde heeft. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind en hoe stevig het gehecht is aan het speelgoed dat u wilt weggooien, zal dit geduld vergen. Ik raad NIET aan om elk stuk speelgoed in één keer op deze manier te verwijderen (tenzij je een baby hebt en deze nog niet heeft), omdat je kind ook zijn mentaliteit moet veranderen en een positieve relatie met ander speelgoed moet aangaan voordat je het huidige wegneemt. Wat ik in het verleden heb gedaan, is ze een tijdje in een zak doen, en als ze er niet naar vragen, doe ik ze dan voorgoed weg. Er kan een seizoen zijn waarin je er een paar hebt en dat is oké. Als u zich in de goede richting beweegt, hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe lang het proces duurt.

Geef speelgoed met een open einde een prominente plek in uw huis

Door speelgoed met een open einde op een belangrijke locatie te plaatsen, laat het niet alleen zien dat je die dingen als gezin waardeert, het zorgt er ook voor dat ze de hele tijd worden gezien en er dus vaker mee wordt gespeeld. Kijk rond in uw huis en vind de dingen die u het meest gebruikt … is het een keukenapparaat, een televisie, een computer of een boekenplank? De kans is groot dat deze dingen zich op zeer prominente plaatsen bevinden en je hebt speciale moeite gedaan om ze mooi en apart te maken omdat je ze zo vaak gebruikt. Doe hetzelfde met je speelgoed met een open einde en je zult een verandering gaan zien. Het moeilijkste deel van dit hele proces zal zijn om in een andere mentaliteit te komen, en daarna zal de rest volgen.