Tips om gas te besparen

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, gas is duur. Kijk maar op je laatste jaarnota. Het merendeel van je geld gaat naar gas. Wil je veel besparen op je jaarnota? Laten we dan eerst je gasverbruik terugdringen. Met de onderstaande tips gaat dat zeker lukken.  

Verwarming

Omdat de verwarming het meeste gas verbruikt is het logisch om eerst te kijken hoe we hierop kunnen besparen. 75% van het gasverbruik gaat op aan stookkosten. In de zomer heb je geen verwarming nodig. Laat deze dus zo veel mogelijk uitstaan. In de winter zal je gasverbruik gaan pieken. Om dit zo veel mogelijk in te perken kan je het volgende doen. Trek ten eerste warme dikke kleding aan. Hierdoor kan de verwarming zeker een graad lager. Het lijkt niet veel maar je kan dan 7% besparen op je gasrekening. Zorg ook dat je alle tussendeuren dichthoudt. Verwarm alleen de ruimtes waarin je leeft. Het kost bijvoorbeeld klauwen met geld als je per ongeluk de deur naar de kelder open laat staan. Het is ook aan te raden om tochtstrips onder de deuren aan te brengen zodat er nog minder warmte naar andere ruimtes ontsnapt.  

Isolatie

Nog een goede manier om het gasverbruik te verlagen is het aanleggen van isolatie. Als je huis de warmte langer vasthoudt hoeft je ketel minder te stoken. Een huis dat slecht is geïsoleerd zal in de winter veel warmte verliezen. De cv-ketel moet dan blijven stoken om je huis warm te houden. Plaats radiatorfolie achter de verwarming zodat de warmte terug de ruimte in wordt gestuurd. Dubbelzijdig glas is een must, gelukkig hebben de meeste huizen dat al. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is relatief goedkoop je bespaart €650 per jaar. Heb je dit al? Kies dan voor dak- of vloerisolatie. Hiermee bespaar je ook veel gas maar het is wel wat duurder.  

Andere bespaarmogelijkheden

Je kan naast besparen op je verbruik ook besparen op je tarief. Overweeg eens een goedkopere leverancier met groen gas. Het is niet duurder dan aardgas maar wel beter voor het milieu. Nadat je hebt bespaard op gas kan je uiteraard ook op elektriciteit besparen. Het is wel goedkoper dan gas maar je verbruikt er meer van. Zeker de moeite waard om even naar te kijken dus. Heel veel succes met besparen!