Ideeën voor een moderne woonkamer

Wil je graag een moderne woonkamer, maar weet je niet zo goed welk interieur daarbij past? Wij helpen jou graag om van jouw woonkamer een moderne woonkamer te maken. Het is namelijk een hele populaire stijl die je in veel huizen ziet terugkomen. Het voordeel van een moderne woonkamer is dat het een hele brede stijl is waardoor je eigenlijk alle kanten op kunt. Het is een tijdloos interieur dat met de tijd meegaat. De basis is simpel, strak, met minimalistische vormen en hier en daar wat kleur. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar onze tips om van jouw woonkamer een moderne woonkamer te maken.

Verlichting

Voor de verlichting in een moderne woonkamer is er niet één specifieke regel waar jij je aan vast moet houden. Eigenlijk passen alle lampen wel in een moderne woonkamer. Wel is het bij de verlichting van jouw woonkamer belangrijk dat je een goede basisverlichting hebt. Zo kun je met inbouwspots de juiste basisverlichting creëren waarmee je de hele woonkamer goed verlicht. Vervolgens kun je boven de eettafel twee hanglampen hangen, zet je bij de luie chillstoel een staande lamp en kun je op de dressoir nog een kleine sfeerlamp neerzetten.   

De vloer

Voor een modern interieur kun je uit verschillende soorten vloeren kiezen, zolang deze maar neutraal, ruimtelijk, tijdloos en glad is. Zo kun je de vloer in jouw woonkamer laten doorlopen naar de hal en de keuken zodat je de woning nog ruimtelijker maakt. Bovendien zijn betonnen vloeren erg populair in de hedendaagse woningen. Zij hebben namelijk een robuust en stoer karakter en passen perfect in een moderne woonkamer. 

De muren

De muren in jouw woonkamer doen enorm veel voor de uitstraling. Voor een moderne woonkamer kies je voor een neutrale tint op de muren. Wit of grijs bijvoorbeeld. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om wat meer kleur aan te brengen, maar let op; teveel kleur zal de moderne uitstraling minder goed laten overkomen. Je kunt dan beter kiezen voor een lichte muur en kleur aanbrengen door middel van wat kussens bijvoorbeeld. Het is ook heel tof om een muur af te werken met onbehandeld beton.  

De meubels

In een moderne woonkamer kies je voor echte design meubels en -objecten. Een strakke hoekbank en een salontafel dat de eye-catcher in jouw woonkamer wordt. Verder vind je in een moderne woonkamer weinig decoratieve accessoires behalve wat accessoires gemaakt van glas, hout of kunststof.  

Succes

We wensen jou heel veel succes bij het inrichten van jouw moderne woonkamer en hopen dat je iets aan onze tips gehad hebt waarmee jij inspiratie hebt kunnen opdoen.