Wat zijn de functies van  zwembadtenten?

Door het zwembad af te dekken met een zwembad tent kun je in elk seizoen zwemmen. De zwembadkoepel is draagbaar en eenvoudig te installeren. Het installeren van een zwembadoverkapping is een slimme optie om te voorkomen dat er vuil in je zwembad komt. Je hoeft je zwembad niet te reinigen van bladeren en ander vuil. Bovendien hoef je het water niet vaak te verversen. Gelukkig kan de zwembad tent het water van je zwembad verwarmen. Zo kun je heerlijk zwemmen in het warmere water zonder je geld uit te geven aan een verwarmingssysteem. De tent is er in vele soorten en maten. Dus of je nu een rond of rechthoekig zwembad hebt, je kunt er een geschikte tent voor vinden. Dus waarom zou je in deze tent investeren? Dit zijn de belangrijkste functies van de tent.

Het zwembad beschermen tegen vuil

De zwembad tent van SunnyTent is multifunctioneel. Het belangrijkste voordeel van het installeren van deze tent boven je zwembad is om je zwembad te beschermen. Je kunt het water schoon houden omdat de bladeren en het stof het zwembad niet kunnen bereiken. Regelmatig schoonmaken is niet nodig omdat het water schoon blijft. Je kunt dus zwemmen wanneer je maar wilt. Ook helpt deze tent je om water te besparen, omdat je het water niet vaak hoeft te verversen. Als gevolg hiervan kun je de waterrekening verlagen. Het installeren van de tent is de beste manier om het milieu te sparen, aangezien je het gebruik van chloor en PH-versterkers voor je zwembad kunt verminderen.

Het water opwarmen

Een andere functie van deze tent is het verwarmen van het water. De zwembadkoepel is transparant als een kas. Het zonlicht kan dus door de tent gaan en het water opwarmen. Hierdoor kun je in alle seizoenen zwemmen. Sommige mensen zijn misschien bang om in de herfst te zwemmen, omdat de watertemperatuur koud is. Wanneer je deze tent echter installeert, kan deze het zonlicht omzetten in energie om het water te verwarmen. Zo heb je geen verwarmingssysteem nodig. Dan kan de zwembadoverkapping je ook beschermen tegen de wind. Je moet de koepel volledig sluiten om comfortabel te kunnen zwemmen.