Zelf PVC ramen installeren

Het is goed mogelijk om zelf je PVC ramen te installeren ook zonder ervaring. Het is niet super moeilijk, maar enige kluservaring en een goede handleiding zijn wel aan te bevelen. Er zijn verschillende redenen om zelf je PVC ramen te willen installeren, maar veruit de meest voorkomende is geldbesparing. De aanschaf van nieuwe ramen is prijzig en deze ramen laten installeren door professionals is ook verre van goedkoop. En aangezien alle PVC ramen tegenwoordig op maat worden geleverd met een goede handleiding van de leverancier is het zelf installeren een zeer realistisch plan.

Wat heb je nodig om PVC ramen te installeren

Als je een professioneel bedrijf inhuurt om je nieuwe ramen te installeren dan zullen zij ook al het benodigde materiaal meenemen. Als je er echter voor kiest om zelf je PVC ramen te installeren zul je zelf voor alle benodigdheden moeten zorgen. Zorg er voor dat je alle benodigdheden in huis hebt voordat je begint met het plaatsen van de ramen, het is bijzonder onhandig om halverwege naar de bouwmarkt te rijden. Allereerst heb je een zaag of een reciprozaag, een scherp mes, een hamer, een beitel en een koevoet nodig. Verder heb je tape nodig, een meter en PUR schuim.

Het installeren van de ramen

De eerste stap is het nameten van de nieuwe kozijnen, check dat ze dezelfde afmetingen hebben als de oude kozijnen. Vervolgens is het tijd om de oude ramen te demonteren. Als je de oude kozijnen hebt verwijderd is het tijd om het geheel klaar te maken voor de plaatsing van de nieuwe kozijnen. Wanneer je klaar bent met alle voorbereidingen en je het PVC raam hebt klaargemaakt voor de plaatsing til je het frame op en plaats je deze in de negge. Vervolgens wacht je tot de compriband voldoende is uitgezet en pur je de kieren aan de binnenkant af. Als het PUR-schuim haar werk heeft gedaan kan je de resten wegsnijden en kun je het glas terugplaatsen.