Wijnklimaatkast beste keuken aanwinst voor iedere wijnliefhebber!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan is een wijnklimaatkast een echte aanwinst voor jouw keuken. Zo kun je diverse wijnen bewaren op de juiste temperatuur en houdt je ruimte over voor alle lekkernijen die je bij je wijnen wilt serveren in je gewone huiskoelkast. 

Ruimte over in je koelkast

Wijn neemt op zichzelf al veel ruimte in je gewone huiskoelkast. Vaak is er wel een aparte ruimte voor in de koelkast. Maar deze kan je ook slimmer gebruiken voor bijvoorbeeld waterflessen zodat je altijd koud water naast je wijn kunt serveren. Ook houdt je op deze manier meer ruimte over voor alle lekkere hapjes die je bij de wijn wilt serveren. Klinkt dit niet heerlijk? Ruimte over in je koelkast en een speciale koeling voor je wijn? Zodat je altijd wijn op de juiste temperatuur kunt serveren? 

De beste wijnkasten om uit te kiezen

De beste wijnkasten om uit te kiezen vind je op wijnkast.nl. Hier staan de bekende BODEGA wijnkasten van goede kwaliteit. Zo kun je kiezen uit wijnkasten, kleine wijnkoelkasten en inbouw wijnklimaatkasten. De beste keuze hangt natuurlijk af van jouw voorkeur en de ruimte die je over hebt in je keuken of woonkamer. BODEGA is een van de bekendste merken in de wijnkasten wereld. Naast BODEGA is het bekende merk LuzVini ook en kwalitatief goede wijnkast. 

De maat en grootte van de wijnkast is volledig afhankelijk van het gebruik. Hoeveel wijn je gaat opslaan, hoeveel soorten wijn en temperatuurzones je nodig denkt te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld met een capaciteit van 60 flessen al klaar zijn. Maar heb je altijd groot gezelschap in huis of een cateringbedrijf, dan heeft 150 flessen misschien al jouw voorkeur. 

Jouw voorkeur bepaalt uiteindelijk de beste keuze voor jouw beste wijnkast. Uiteraard kun je altijd met een adviseur overleggen wat het beste past in jouw interieur. 

De perfecte temperatuur om je wijn te serveren

Wijnklimaatkasten zijn handig om je wijn op de perfecte temperatuur te serveren. Drink je altijd 1 soort wijn, dan kan een wijnklimaatkast met 1 zone al voldoende zijn. Het kan ook zo zijn dat je meer wijnen wilt bewaren. Dan kan je het beste voor een van de wijnklimaatkasten met 2 zones gaan. 

Zo kan je verschillende witte wijnen, maar ook rode wijnen bewaren op de juiste temperatuur. Lichte rode wijnen mogen namelijk ook al rond de 14 en 16 graden Celsius geserveerd worden. Witte wijnen worden vaak zo rond de 10 en 12 graden Celsius geserveerd. 

Mousserende wijnen en dessertwijnen mogen zelfs nog kouder geserveerd worden. Denk hierbij aan 6-8 graden Celsius. 

Zo zie je al dat er verschillende soorten temperaturen zijn en het dus belangrijk is om te kiezen welke wijnen en temperaturen er ruimte gaan krijgen in de wijnklimaatkast die jij wellicht gaat aanschaffen. Zo serveer je je wijnen altijd op de juiste temperatuur. Natuurlijk kan je de temperatuur ook wel eens veranderen als je een andere wijn wilt schenken een keer.